Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/01/2014

Valoració positiva de la campanya de Nadal i Reis a Vilanova i la Geltrú

Solidaritat, Cultura i Promoció Econòmica compleixen els seus objectius

Valoració positiva de la Campanya de Nadal i Reis a Vilanova i la Geltrú per part de les regidories de Cultura i de Promoció Econòmica de l'Ajuntament. Les tres potes que conformaven aquesta campanya, solidaritat, cultura i promoció econòmica, han complert abastament els seus propòsits.

Des de la Regidoria de Cultura s'ha destacat el fet que la ciutat ha comptat amb la celebració dels actes més tradicionals del Nadal, els quals han tingut un gran seguiment per part de petits i grans. Així, des de la inauguració del pessebre de la plaça de la Vila, o l'exposició de diorames, la representació dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres al Catòlic, o el concert de Sant Esteve, la ciutat s'ha bolcat en participar-hi. Així mateix s'han complert totes les previsions i el programa ha estat molt seguit per part de la ciutadania.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Marijó Riba, ha volgut agrair molt especialment la participació de "tots els col·laboradors que, de manera desinteressada, han fet possible el programa d'actes d'enguany, així com a l'Associació Pessebrista de VNG; les corals que van participar en la inauguració del pessebre de la plaça de la Vila; el Círcol Catòlic per seguir la tradició de portar a escena un any més els Pastorets; l'Olga Jiménez i els seus companys per fer possible el Retaule de Nadal, que se celebra el dia 25 de desembre i el dia 1 de gener; a les entitats i voluntaris que han participat en la cavalcada de Reis, i a tot el personal municipal de les diferents regidories de l'Ajuntament pel seu treball."

Per la seva banda, des de Promoció Econòmica, el regidor Gerard Figueras ha volgut remarcar el conjunt d'activitats que des de ViU Comerç, l'Estació Nàutica i des del propi Ajuntament s'han realitzat per configurar "una Campanya de Nadal atractiva, plena d'activitat i que s'ha notat als carrers i als comerços de la ciutat amb una gran afluència de públic que ha participat abastament de les propostes." En aquest sentit ha destacat accions com la pista de gel, les activitats al passeig del Carme, els tions repartits per la ciutat, la cercavila de Nadal de la Banda Municipal de Música Mestre Montserrat, l'avet gegant de la plaça de les Neus i al barri de Mar, o la visita del capgròs de La Grossa de Cap d'Any.

Aquesta visió està compartida des de l'associació ViU Comerç que, encara amb dades provisionals, ha informat que la pista de gel pot haver estat utilitzada per més de 16.000 persones. ViU Comerç també creu que la configuració de la Campanya de Nadal ha beneficiat el comerç que pot haver tingut un increment mig en vendes d'entre el 2 i el 3% respecte la campanya de Nadal anterior. També ha funcionat molt bé la venda de targetes de regal de ViU Comerç que ha superat lleugerament el 3.000 euros en total. L'Associació de comerciants també valora molt positivament accions com la Mà del Reis. En la seva tercera edició se'n van repartir 10.000 pels comerços associats. També va funcionar molt bé el tió solidari de la plaça de la Vila del 23 de desembre amb més d'un centenar de regals que van anar a parar a la Creu Roja; així com els Espais Vius amb Música que es perllongaran fins aquest cap de setmana. Tot i que encara estan recollint dades estadístiques, ViU Comerç creu que l'ambient nadalenc que s'ha creat a la ciutat ha ajudat a consolidar Vilanova i la Geltrú com a capital comercial i que el públic de fora de la ciutat és cada vegada més nombrós.

Des de Creu Roja s'ha volgut destacar el fet de cobrir el servei preventiu de la pista de gel els divendres, dissabtes i diumenges des del 30 de novembre fins al 4 de gener de les 18 a 21 h. Per altra banda, l'entitat ha dut a terme activitats infantils en benefici de la campanya de joguines de Creu Roja Joventut els dies 8, 14, 21 i 28 de desembre. L'entitat juvenil de Creu Roja va muntar un punt de recollida de joguines durant els caps de setmana i paral·lelament també va organitzar tallers de papiroflèxia, atrapa somnis i dibuix. El darrer dia l'activitat es va fer conjuntament amb l'associació MC Modelisme. Aquest darrer dia 28, la cadena 8tv, va fer ressò de l'activitat que es va dur a terme a la plaça de la Vila durant la campanya de recollida de joguines. Creu Roja també ha destacat molt positivament l'estand que als caps de setmana es muntava en benefici de la campanya de joguines. En total es van organitzar quatre activitats que van servir per donar a conèixer la campanya a la població i establir un punt de recollida de joguines cèntric i de proximitat.

L'Estació Nàutica ha mostrat satisfació per les dues accions que van dur a terme durant la Campanya de Nadal. En primer lloc, la Mostra de l'Avet i productes ecològics va ser una proposta tancada exclusivament a empreses i negocis vinculats del barri de Mar. Van participar Monverd amb una exposició d'avets, flors naturals i ornaments de Nadal; l'herbolisteria L'espígol amb productes del seu portafoli, tots naturals i ecològics, i Torrons Llorens, amb torrons artesans de qualitat. En segon lloc, l'activitat “El passeig és pels nens” al passeig del Carme durant el llarg del cap de setmana del 28 i 29 de desembre, va acollir passejades en ponis i un circuit de jocs educatius, a càrrec de dos socis de l'Estació Nàutica com Descoberta i Poni - Club La Granja. Entre els dos van fer prop de 500 tiquets. Així mateix, l'acte de fer cagar el tió va congregar uns 150 nens i nenes. L'experiència, segons fonts de l'Estació Nàutica, va fer venir molta gent de fora ciutat, ja que, entre d'altres, va ser anunciada per la web de la Diputació de Barcelona i la de la Generalitat, així com per la xarxa de les Estacions Nàutiques de Catalunya.

Aquest any el mercat de Nadal estava format per 35 parades i es repartia entre la plaça de les Neus, on hi havia el mercat d'artesania, i la rambla Principal, on i havia el mercat de revenda. El mercat s'ha desenvolupat al llarg de 21 dies entre el dia 13 de desembre i el 6 de gener. Les parades estaven muntades en casetes de fusta de 3x2 i la valoració d'aquesta instal·lació ha estat molt positiva per part de tots els paradistes. Les casetes han resultat còmodes per als paradistes i donen una bona imatge del mercat, segons que ha informat PIVSAM, responsables del desenvolupament del Mercat de Nadal. En referència a la ubicació la valoració ha estat molt bona per part del mercat de revenda ubicat a la rambla.  S'ha passat una enquesta de valoració als paradistes dels Mercat de Nadal, on se'ls demanava que valoressin del 1 al 10 diferents aspectes, amb les dades recollides a dia d'avui els resultats són els següents: nivell de negoci, 6,8; valoració de la ubicació, 7,5; dimensió i característiques de la parada: 6,6; i atenció de l'organització, 8,2. Sobre la intenció de tornar el 67% ha manifestat la seva predisposició a repetir mentre que el 33% encara no ho sap.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00