Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/12/2015

Se celebra a VNG el primer Congrés de Dones d'Empresa

El congrés té lloc a Neàpolis avui i demà El congrés té lloc a Neàpolis avui i demà

L'esdeveniment, que pretén fer xarxa i aportar eines al col·lectiu, es clourà demà amb presència de la presidenta del Parlament

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha obert aquest matí el primer Congrés de Dones d'Empresa, organitzat pel col·lectiu de dones empresàries, directives i emprenedores de l'Associació d'Empresaris de l'Alt, el Baix Penedès i el Garraf. Lloveras les ha felicitat per la iniciativa, que té l'objectiu de fer xarxa, col·laborar i donar eines entre el col·lectiu. El congrés té lloc a Neàpolis i compta amb un centenar de persones inscrites. La cloenda serà demà dissabte al migdia amb presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

A l'obertura, l'alcaldessa ha expressat el compromís de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb l'entitat organitzadora i amb totes les accions que busquen la consecució de la igualtat. "No serem una societat completa fins que tothom tingui les mateixes possibilitats de créixer i desenvolupar-se en tots els àmbits", ha afirmat. També ha recordat la seva procedència del món empresarial i ha manifestat sentir-se "una més" en el congrés, entenent l'esforç extraordinari que sovint han de fer les dones per fer-se lloc en espais tradicionalment masculins.

També ha assistit a l'obertura el president del Consell Comarcal del Garraf, Gerard Figueras, qui ha destacat el progressiu "accent femení, tant en el sector públic com el privat", un fet que porta a poc a poc a "la normalització de la presència de la dona" en càrrecs de direcció i gestió. Des de l'Institut Català de les Dones, la coordinadora territorial, Ivet Castaño, ha animat les persones assistents a continuar treballant per trencar "el sostre de vidre" amb què es troben les dones en molts àmbits, també l'empresarial.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00