Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/04/2015

El parc mòbil de la Policia Local incorpora tres motos noves

   Noves motocicletes de la Policia local Noves motocicletes de la Policia local

Els vehicles substitueixen els que fins ara portaven els guàrdies de barri

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú substituirà tres de les seves motocicletes dels guàrdies de barri per tres noves unitats, de la marca Piaggio i model X EVO 125. Aquests tres vehicles donaran el relleu a les que fins ara utilitzava la policia en el seus serveis de barris, que s'han hagut de retirar donat el seu deteriorament després d'anys d'ús.

Les tres motocicletes han costat 8.997€, als que cal sumar 5.230€ per la seva adequació com a vehicles policials (sirena, rotatòria i retolació policial)

El Cap de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, Dionís Ginès, ha valorat molt positivament l'adquisició de les noves motocicletes, que entraran en funcionament a partir de dilluns vinent. “Les noves unitats suposen una gran millora pel servei i això també ens permet anar mantenint i renovant, en la mesura del possible, el parc mòbil de la policial local. Cal tenir en compte que les motos que ara es substitueixen tenien més 14 anys d'antiguitat, i el seu cost manteniment era major que el valor de la moto”

L'actual parc mòbil de la policia local de Vilanova i la Geltrú consta d'11 motocicletes, 5 cotxes, 1 pick-up, 1 furgoneta i 2 grues.


La Policia Local realitzarà una campanya de control de l'ús del casc en motocicletes

Del 27 d'abril al 3 de maig la Policia Local, coordinada amb el Servei Català de Trànsit, realitzarà una campanya de control de l'ús del casc en motocicletes. Aquesta és la cinquena campanya coordinada d'àmbit territorial català de control i vigilància que es realitza aquest 2015

Quant a la normativa vigent sobre l'ús del casc, el Servei Català de Trànsit informa que estan obligats a utilitzar un casc de protecció els conductors i passatgers de motocicletes amb o sense sidecar, de vehicles de tres rodes i quadricicles, de ciclomotors i de "quads. Tot i així, quan aquests vehicles tinguin estructures d'autoprotecció i estiguin dotats de cinturons de seguretat, i així consti en la targeta d'inspecció tècnica o en el certificat de característiques, queden exempts d'utilitzar el casc i estan obligats a utilitzar el cinturó de seguretat.

No utilitzar el casc adequadament també és una infracció greu, però no comporta pèrdua de punts.

Els conductors i passatgers d'una bicicleta també han de portar obligatòriament un casc de protecció homologat quan circulin en vies interurbanes, excepte en rampes ascendents perllongades, per raons mèdiques o en condicions extremes de calor. Els conductors de bicicletes en competició i els ciclistes professionals, ja sigui durant els entrenaments o en competició, es regeixen per les seves pròpies normes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00