Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/10/2015

Jornada de la Inclusió Social a Vilanova i la Geltrú el 19 de novembre

La Jornada està organitzada pel Pla Local d'Inclusió Social    La Jornada està organitzada pel Pla Local d'Inclusió Social

La 5a edició de la Jornada centrarà les ponències en la manera de crear oportunitats per als joves en risc d'exclusió social

Un any més, el Pla Local d'Inclusió Social de Vilanova i la Geltrú organitza la Jornada de la Inclusió Social a Vilanova i la Geltrú, que arriba a la 5a edició amb el títol "Joves i Inclusió Social: creant i generant oportunitats". La Jornada tindrà lloc el proper dijous 19 de novembre de 9 a 14.30 h a l'edifici Neàpolis.

La Jornada se centrarà en la creació i la generació d'oportunitats per al col·lectiu de joves, sobretot aquells amb característiques i/o risc d'exclusió social, i sobre la creació de projectes per fomentar la seva inclusió social i dotar-los d'empoderament personal. L'edició es presenta amb un format dinàmic, consistent en una ponència central i la presentació de diferents píndoles d'experiències de projectes innovadors en la inclusió social dels joves.

La ponència anirà a càrrec del sociòleg Xavier Martínez Celorrio, professor de Sociologia a la Universitat de Barcelona i investigador del grup de recerca CRIT (Creativitat, Innovació i Transformació Urbana). Especialista en educació, desigualtats, mobilitat social i joves. Acaba de publicar el llibre "Les beques a examen" amb la Fundació Jaume Bofill, i l'informe "Trajectòries socials i integració dels joves nouvinguts" amb la Fundació ACSAR. També és col·laborador en diversos mitjans de comunicació on defensa polítiques expansives de justícia social i un model innovador d'escola pública i equitativa.

Després de la ponència es farà la presentació de diversos projectes innovadors, creatius i referents en el treball amb joves amb risc d'exclusió social d'arreu de Catalunya. La presentació es farà en tres grans blocs temàtics: en l'àmbit d'inclusió social en la inserció sociolaboral s'ha convidat la Fundació Formació i Treball i la Fundació Èxit; en l'àmbit educatiu, cultural i d'oci, comptarem amb la presentació de l'Associació Educativa Integral El Raval i la Fundació Marianao; i en l'àmbit de projectes sobre discapacitat i prevenció intervindrà el CSMIJ de les Corts i l'Associació Down Lleida.

Tant al final de la ponència de Xavier Martínez Celorrio com al final de la presentació de les píndoles d'experiències s'obrirà un espai perquè les persones assistents pugui fer les seves preguntes i/o consideracions.

Podeu consultar aquí el programa de la Jornada, amb el detall de les ponències i les experiències.

La jornada va dirigida a tots/es aquells/es professionals de l'àmbit social, sanitari, joventut, docent, investigadors/es, estudiants, entitats, i a qualsevol persona que estigui interessada en temes de joventut i d'inclusió social en general.

Per inscriure-us, ho podeu fer a través de l'enllaç al formulari d'inscripció fins al dimarts 17 de novembre. La inscripció és gratuïta i les places són limitades.
Per a qualsevol aclariment, podeu contactar amb vnginclusio@vilanova.cat o al 93.914.00.00 (extensions 3426 o 3423).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00