Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/08/2016

El govern anima la ciutadania a participar activament en els actes de la Festa Major

·

 El govern de Vilanova i la Geltrú, pocs dies abans de la celebració dels actes principals de la Festa Major, vol animar tots els vilanovins i vilanovines a prendre part activa de la festa al carrer i a gaudir-la amb respecte. Els representants locals donen suport total al model festiu vilanoví, que “és fruit del consens ciutadà, del treball al llarg de molts anys de persones i entitats, i que valorem moltíssim i que volem preservar com un tret identitari de la ciutat”. Els regidors i regidores creuen que “la Festa Major és de la gent, i és una celebració que genera cohesió i sentiment de pertinença a Vilanova i la Geltrú”.

Després del posicionament d'algunes entitats i alguns partits polítics sobre la gestió municipal de les activitats festives al carrer, a conseqüència de les sentències contra les llicències del Faraday i el Nowa Reggae, el Govern vol rebutjar el que considera un “intent de polititzar la Festa Major” i creu que algunes entitats i partits polítics han posat molt l'accent en la manera de fer les coses, maximitzant la discrepància, ignorant i menystenint la feina feta des de la institució. “Per nosaltres és més important allò que ens uneix. El nostre treball per cercar garanties jurídiques no es presta a fer grans titulars, però creiem que és el que hem de fer. Vam modificar l'ordenança de sorolls, l'hem aprovat i al setembre començarem a debatre per redactar-ne una de nova, que doni més garanties a la celebració d'espectacles al carrer i, si cal, crearem una nova ordenança d'activitats culturals i festives a la ciutat”.

Els representants del govern local volen destacar que tot el que s'ha fet ha estat gràcies al treball conjunt del govern i les entitats. “Això ha permès realitzar tots els esdeveniments previstos a la ciutat, tot i les adversitats jurídiques, i cal continuar treballant en aquest model que identifica la ciutat.” De la mateixa manera vol deixar clar que mai ha tancat cap porta ni s'ha aixecat del cap taula de diàleg, i que manté els compromisos amb els organitzadors tant dels festivals com de la resta d'activitats que es duen a terme a la ciutat. En aquest sentit recorda que el dilluns 25 de juliol va fer arribar a la coordinadora d'entitats juvenils un document de treball sobre aquest tema i encara no ha tingut una resposta.

El govern agraeix tots els esforços per fer que les celebracions al carrer siguin el màxim de lluïdes i participatives. Per això anima a tothom a prendre part a la Festa Major i a les activitats culturals i lúdiques que es duen a terme a la ciutat i reitera el compromís de seguir treballant per garantir-les i espera fer-ho al costat de tots els vilanovins i vilanovines.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00