Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/07/2015

S’atura el desnonament d’una família per motius de salut

Neus LLoveras i Gerard Llobet amb els membres de la PAH   Neus LLoveras i Gerard Llobet amb els membres de la PAH

L'Ajuntament de VNG tramita el trasllat a un dels pisos cedits per la SAREB o bé a un habitatge de la Mesa d'Allotjaments d'Emergència

Aquest migdia s'ha aturat al carrer de les Illes Canàries de Vilanova i la Geltrú un desnonament, a causa del delicat estat de la cap de la família afectada. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor d'Habitatge, Gerard Llobet, a més a més de representants dels Serveis Socials municipals i de l'Oficina Local d'Habitatge, han estat presents al pis a l'hora en què s'havia previst el llançament, per acompanyar la família, una mare amb dos fills menors d'edat, i per vetllar que es produís un ajornament.

L'Ajuntament de la ciutat va sol·licitar a finals de juny als serveis judicials que s'ajornés el desnonament fins que la salut de la mare ho permetés, i va aportar un informe de la situació familiar i un informe mèdic. El llançament, que era previst per avui, s'ha pogut ajornar dos mesos després que les representants dels jutjats han certificat la situació.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està tramitant que la dona i els seus fills puguin accedir a un dels pisos cedits pel banc SAREB al municipi, que l'Agència de l'Habitatge està rehabilitant. Simultàniament, s'ha formulat la sol·licitud d'un habitatge a la Mesa d'Allotjaments d'Emergència. Un cop la salut ho permeti, es podrà efectuar el trasllat.


Desnonament a 250

La situació precària d'aquesta família té des de l'any 2011 un seguiment estret per part dels Serveis Socials. El desembre de 2014 la PAH va incloure aquest cas entre els 4 casos d'emergència social i habitacional a Vilanova i la Geltrú. L'Ajuntament ha mantingut converses continuades per activar solucions com la mediació amb l'administrador de la finca per poder aconseguir una reducció del lloguer i també la sol·licitud de Barem d'Habitatge Social.

Després d'un període d'hospitalització de la dona, el 15 de juny la família va ser advertida del desnonament i Serveis Socials li va oferir algunes sortides, com ara demanar un pis d'emergència. Després d'una nova hospitalització, l'Ajuntament es va posar en contacte amb els jutjats i l'advocat del cas, alhora que ha demanat a la família que formalitzi la seva situació a través de l'Oficina Local de l'Habitatge per tal de seguir treballant per trobar alternatives.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00