Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/05/2014

Obert el termini de presentació de candidatures per a la Pabordia 2015

Ja es poden presentar les candidatures per a la Pabordia 2015 Ja es poden presentar les candidatures per a la Pabordia 2015

Fins al 27 de juny la ciutadania i les entitats poden presentar candidatura per escollir els set Pabordes i Pabordesses de la Festa Major de l'any vinent

Des d'avui i fins al 27 de juny s'obre el termini per presentar candidatures per a ser Paborde i Pabordessa de la Festa Major 2015. Amb les modificacions incorporades el 2012 arran del procés participatiu sobre el model d'organització i gestió de la Festa Major que l'Ajuntament organitzà l'any passat, qualsevol persona pot ara optar a ser organitzadora de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

Tant particulars com representants d'entitats registrades han de presentar la seva sol·licitud a través del web vilanova.cat o a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, OAC, durant el període establert. En aquesta sol·licitud cal explicar les motivacions per presentar la candidatura i adjuntar una fotografia.

L'elecció dels set Pabordes i Pabordesses 2015 es planteja amb la següent convocatòria de candidatures: 

- 3 Pabordes representants de la ciutadania. Qualsevol ciutadà/ana major de 18 anys podrà presentar la seva candidatura.

- 4 Pabordes representants de les entitats i associacions. Qualsevol entitat o associació registrada al Registre d'entitats de la ciutat podrà presentar el seu candidat/ta.

A partir del 27 de juny, un cop acabat el termini de presentació de candidatures, els 4 Pabordes i Pabordesses representants de les entitats seran escollits per les entitats que així ho hagin sol·licitat en un acte de votació de candidatures previst per al dimecres 2 de juliol. Per assistir a aquest acte a votar, les entitats hauran de tramitar una sol·licitud de vot a través de la Carpeta Ciutadana o de l'OAC en el període que s'obrirà en el seu moment. Les entitats o associacions que no hagin presentat candidatura també podran assistir a la votació i tindran dret a vot sempre que ho hagin sol·licitat.

Per altre banda, els 3 Pabordes representants de la ciutadania seran escollits per la junta de Portaveus en funció del perfil expressat en les candidatures presentades. El Ple Municipal de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú del mes de juliol ratificarà els Pabordes i Pabordesses escollits en ambdues votacions. La Pabordia 2015 prendrà possessió de la seva responsabilitat en l'Acte de Presa de Procuració, que se celebrarà el 6 d'agost de 2014, moment en què els Pabordes 2014 cessaran en el seu càrrec. 

- Presentació de candidatures per a l'elecció dels Pabordes de la Festa Major
 
- Vot de les candidatures a Paborde de Festa Major presentades per entitats registrades
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00