Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/05/2014

Torna el Juanita's Vilanova Sliding Festival

    El 31 de maig i l'1 de juny comencen les activitats del Juanita's      El 31 de maig i l'1 de juny comencen les activitats del Juanita's

Enguany el festival comença a "lliscar" a partir del 31 de maig, amb activitats durant els mesos d'estiu.

Juanita's Vilanova Sliding Festival és una iniciativa de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que neix amb l'objectiu d'atraure i promoure a la ciutat noves tendències en la pràctica esportiva. Activitats que tenen en comú el lliscament, ja sigui sobre el terra, sobre l'aigua, o suspesos en l'aire.

En algun dels casos hi ha modalitats que tenen llarga tradició a la nostra vila, com és el cas del Pati català, en d'altres són esports que tenen una introducció més recent, com seria el Paddle Surf o les bicicletes de la modalitat anomenada Fixie's. En tots els casos es tracta d'esports molt espectaculars i atraients, tant per les seves característiques com pel fet que són relativament novedosos.

Vilanova i la Geltrú compta amb un extens calendari d'activitats a l'aire lliure i de pràctica popular, tant en entorn urbà com peri urbà. Ara, amb Juanita's es vol donar un nou impuls a aquesta oferta incorporant esports que estiguin en expansió. La voluntat, tal i com ha explicat la Regidora d'Esports Blanca Albà, "seria fer de la ciutat un punt de referència en la seva pràctica, al sud de Barcelona, i esdevenir la base acollidora per a la seva pràctica al llarg de tot l'any". 

Slakline, modalitat exhibició1Slackline, modalitat d'exhibició2Aquest cap de setmana a la plaça de la Vila, començaven els primers entrenament d'Slackline

Enguany el Juanita's creix en modalitats esportives, espais i dies d'activitat. Si l'any passat, en la primera edició, les accions van estar centrades principalment en el paddle surf, el caiac, i les diferents modalitats de monopatí, en aquesta segona edició s'afegeixen disciplines tant espectaculars com l'slackline, en les tres versions Trickline, Higline i Waterline, el surf i les bicicletes fixie's.

També es proposen canvis en quan a les dates de celebració. Enguany començarà el primer cap de setmana de juny, amb un sistema de programació monogràfica per tal de concentrar les activitats esportives, per modalitats, en determinats caps de setmana. "Aquest any el format del Juanita's es diferent. Es tracta de portar a la ciutat esports de lliscament, encara poc coneguts, però que poden suposar un gran atractiu, tant per veure'ls com per practicar-los. A més, introduïm nous esports, respecte els que es van poder veure i practicar l'any passat, i els concentrem en cinc caps de setmana entre els mesos de juny, juliol i setembre", ha explicat la regidora.

- Slakline, 31 de maig i 1 de juny
- Waterline, 14 i 15 de juny
- Paddle Surf, 21 i 22 de juny ; 26 i 27 de juliol
- Juanita'ssk8 (monopatins) 28 i 29 de juny
- Fixe's, 5 de juliol
- Caiacs, 13 de juliol i 13 de setembre

La programació del Juanita's 2014 es tancarà el segon cap de setmana de setembre coincidint amb la fi de la temporada de platges. La proposta es oferir un aquatló, una combinació d'activitats esportives i un fi de festa.

El conjunt de la programació seguirà un esquema semblant, per tal de que en cada modalitat esportiva hi hagin activitats d'iniciació, perfeccionament, exhibició i/o competició.

Per bé que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és el promotor d'aquesta iniciativa, la regidora d'Esports ha explicar que "la seva execució no seria possible sense la gran implicació i dedicació que en tot moment han mostrat les entitats organitzadores i els col·laboradors de les diferents accions. Entitats, clubs i persones que a títol individual o col·lectiu hi ha apostat de manera clara". És en aquest sentit que l'ajuntament vol agrair molt especialment la participació de: Catliners, Club de mar, Club Nàutic Vilanova, Club Natació Vilanova, Cota Zero, Hobbysport, Snowfun, Club Inuit, CeCe Surf, Jan Latussek i Mar Argensó.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00