Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/03/2016

Nova edició del Voluntariat per la Llengua

L'Any Llull commemora el setè centenari de la mort de Ramon Llull     L'Any Llull commemora el setè centenari de la mort de Ramon Llull

El Consorci per a la Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf celebra el nou quadrimestre de cursos i de VxL parlant de Ramon Llull

Ramon Llull va ser el protagonista de la celebració de l'inici del segon quadrimestre de cursos de català 2015-2016 i d'una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) a Vilanova i la Geltrú, el dimarts 15 de març.

Albert Soler, doctor en filologia catalana per la Universitat de Barcelona i professor de literatura catalana medieval (especialitzat sobretot en Llull) va fer una xerrada sobre aquesta figura cabdal de les lletres catalanes, sota el títol "Ramon Llull, ment prodigiosa, creativitat desbordant". L'acte es va fer a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell i s'emmarcava dins la commemoració de l'Any Llull que es duu a terme per recordar el setè centenari de la mort del personatge. Hi van assistir una setantena de persones, entre voluntaris, aprenents, alumnes i usuaris de la biblioteca.
Albert Soler va fer una explicació molt amena i ben contextualitzada de la vida de Ramon Llull, i va saber transmetre la importància que aquesta figura té per a la llengua catalana.

Prèviament, s'havia fet la sessió inicial de la nova edició del Voluntariat per la Lllengua, a la mateixa biblioteca. La coordinadora del programa al Garraf, Queti Vinyals, es va encarregar de conduir aquesta presentació i va donar algunes recomanacions per al bon funcionament de les trobades. Hi van assistir una vintena de participants en el programa.

D'altra banda, el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú ha organitzat aquestes darreres setamnes el curs "Català a taula". Un curs de 20 hores adreçat a cambrers no catalanoparlants perquè puguin resoldre en català les necessitats bàsiques del seu àmbit laboral.Curs català
En el marc del conveni signat entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per col·laborar en projectes de foment de la llengua catalana, el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú ha ofert aquest curs des de mitjans de febrer fins a mitjans de març al Centre Cívic La Sardana. S'hi han inscrit 14 persones que treballen en establiments de Vilanova i la Geltrú i de Sitges.
Durant les 20 hores del curs s'ha treballat el vocabulari i les estructures bàsiques per atendre els clients d'un bar o restaurant en llengua catalana a partir d'un material específic elaborat pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

La difusió d'aquest curs es va fer amb la col·laboració d'organitzacions que treballen habitualment en el sector de la restauració: Node Garraf, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Gremi d'Hostaleria de Vilanova i el Gremi d'Hostaleria de Sitges.

Aquesta formació està emmarcada en el projecte de promoció de la qualitat lingüística als restaurants del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, que es va començar a presentar als establiments del sector a finals del 2015 i que pretén millorar la qualitat de la comunicació escrita en català i garantir una bona atenció oral dels clients en aquest sector tan significatiu en els municipis costaners.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00