Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/04/2015

L'Ajuntament avança els horaris de tancament d'alguns establiments d'oci nocturn

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras        L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras

De diumenge a dijous, bars i restaurants de la zona del carrer del Correu i el carrer de Cuba hauran de tancar abans

L'Ajuntament de VNG ha decidit avançar els horaris de tancament d'alguns locals d'oci de la ciutat, de diumenge a dijous. Aquesta mesura es pren després dels informes policials que recullen l'alt nombre d'incidents a la zona i que generen problemes de convivència amb el veïnat.

El decret d'alcaldia concreta que es tracta de les activitats recreatives musicals i de restauració concentrades en la zona compresa entre els carrers de l'Havana (vorera sud), Tetuan i Codonyat, a l'est per les finques confrontades del carrer del Correu, a l'oest amb les finques posteriors de la façana de la Rambla Salvador Samà i al sud amb les finques posteriors de la rambla Josep Antoni Vidal, plaça de Gumà i Ferran i rambla de Josep Tomàs.

En aquesta zona del nucli antic i l'eixample central de VNG hi ha diversos establiments d'activitats recreatives musicals i de restauració i està contemplada en el Pla Especial d'Usos com a àmbit d'establiments musicals i de pública concurrència.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha explicat que “el Pla Especial d'Usos té la finalitat de garantir la convivència dels establiments i la tranquil·litat dels veïns, però el cert és que aquesta convivència no s'ha aconseguit”. Lloveras recorda que en els 4 anys de govern “hem rebut reiterades queixes veïnals especialment de 2 carrers d'aquesta zona. Queixes per sorolls, aldarulls, falta d'insonorització, etc., i s'ha fet una constant tasca de mediació entre ambdues parts, per fer compatibles els interessos de tots.”

Segons els tipus d'establiment, l'avançament de l'hora de tancament és diferent. En el cas dels establiments amb llicència de bar musical i de restaurant musical, l'horari màxim és fixa a les 1.30 h, de diumenge a dijous.

Per les llicències de discoteca, sala de ball i sala de festes amb espectacle, l'horari màxim de tancament passa a ser les 3.00 h, de diumenge a dijous. Les sales de concert, els cafès-teatre i els cafès-concert tindran com horari màxim de tancament les 2.30 h, de diumenge a dijous.

Pel que fa als establiments de restauració (restaurant, bar, restaurant-bar i saló de banquets), l'horari màxim serà fins a la 1.00 h, de diumenge a dijous.

Paral·lelament a la reducció dels horaris d'obertura, l'Ajuntament inicia els tràmits per aplicar altres sistemes de vigilància complementaris, com la videovigilància als carrers més conflictius, perquè tinguin efecte dissuasiu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00