Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/06/2013

La ciutat es prepara per a la revetlla de Sant Joan

Els regidors responsables de la via pública i la seguretat han presentat el dispositiu que es desplega enguany     Els regidors responsables de la via pública i la seguretat han presentat el dispositiu que es desplega enguany

Vilanova i la Geltrú vol en el futur una revetlla tranquil·la i gens massiva amb activitats musicals organitzades per les entitats al front marítim

Des de fa alguns anys la revetlla de Sant Joan a Vilanova i la Geltrú es converteix en una festa massiva amb 40 o 50 mil persones a la platja. Molts d'ells són joves, i també molts d'ells provenen de fora de la ciutat i vénen amb la intenció de gaudir d'una nit de disbauxa, amb el que això comporta els darrers anys un balanç de més d'una vuitantena d'atencions per coma etílic i altres problemàtiques.

És per això que el regidor de Salut i seguretat i Protecció Ciutadana, Francesc Sànchez, ha recordat que "Volem una festa menys multitudinària, per la gent de Vilanova, perquè la revetlla no és un reclam turístic i no volem aglomeracions. La intenció és anar recuperant una festa local, i per això cada vegada comptarà amb més activitats organitzades per entitats de la ciutat".

En aquest sentit, enguany es farà un concert a les pistes esportives de la façana marítima, i mica en mica es vol anar donant protagonisme a més entitats de la ciutat perquè la revetlla no sigui una festa tan oberta a la platja, sense activitats organitzades.

En aquest context, Sànchez i la Regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, han presentat el dispositiu desplegat per aquest Sant Joan 2013, amb la col·laboració del sotsinspector de la policial local Antonio Romero.
Com ja s'està fent els darrers anys, la nit de la revetlla es tancarà els accessos de trànsit rodat a la façana marítima abans de la mitjanit, per evitar el col·lapse circulatori en cas que haguessin d'actuar els vehicles d'emergència. El tancament, amb controls policials, serà permeable per als clients dels restaurants i hotels de la zona.
Una trentena de policies locals, juntament amb una trentena de Mossos d'Esquadra, vetllaran per la seguretat de la festa en tot moment. A banda, els Mossos també disposaran d'unitats especials d'intervenció, i faran controls específics a l'estació de tren per evitar que arribin persones amb ampolles de vidre, que estan prohibides a la platja, o amb altres substàncies perilloses. Alhora, hi haurà controls d'alcoholèmia i drogues als accessos i sortides de la ciutat, i es reforçarà la vigilància policial als 5 aparcaments dissuasoris habilitats per aquella nit.

La revetlla comptarà com sempre amb un important desplegament de voluntaris de la Creu Roja, que muntarà un hospital de campanya i tindrà ambulàncies a punt. Pel que fa a la neteja, Glòria García ha explicat que "Com cada any el dispositiu de neteja es posarà a netejar un cop acabi la revetlla i deixarà a punt les platges en condicions per al bany abans de les 10 del matí. Demanem la col·laboració ciutadana per ajudar a mantenir nets de deixalles tots els espais". Amb aquest objectiu, la Regidoria de Serveis Viaris ha habilitat un servei amb dos equips de neteja manual que treballaran tota la nit a la façana marítima per anar buidant papereres i fent manteniment, tal i com ja es va provar, amb èxit, el passat diumenge de Comparses.

Per acabar, els dos regidors han recordat que la policia actuarà amb contundència amb aquelles persones que no vinguin a gaudir d'una revetlla mediterrània i pacífica, han recomanat als pares que demanin responsabilitat als seus fills adolescents, i han demanat a la ciutadania que col·labori mantenint els carrers i voltants dels contenidors nets en aquests dies de tanta aglomeració.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00