Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/01/2016

Quarta convocatòria del Programa Joves per l'Ocupació a l'IMET

El programa s'adreça a joves de 16 a 25 anys i joves menors de 30 anys amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%

L'Institut Municipal d'Educació i Treball ha obert una nova convocatòria del programa Joves per l'Ocupació. Aquest és un programa que combina accions d'orientació, formació i adquisició d'experiència professional en empreses, amb l'objectiu de millorar la qualificació professional de les persones joves desocupades i facilitar la seva inserció laboral a les empreses.

S'adreça a joves d'entre 16 i 25 anys amb o sense el Graduat en Educació Secundària Obligatòria. En cas de no tenir-lo, des del programa es vetlla i s'acompanya a la persona jove al retorn al sistema educatiu. També s'adreça a persones joves menors de 30 anys que acreditin una discapacitat igual o superior al 33%.

Els requisits per participar-hi són:
- estar inscrits en el Registre de Garantia Juvenil
- no esta ocupat ni participar en cap activitat d'educació o formació en els últims 30 dies
- estar inscrit a l'Oficina de Treball com a persona demandant d'Ocupació no ocupada i complir tots els requisits legals per poder formalitzar un contracte laboral (tenir permís de treball)

Els principals objectius del programa Joves per l'ocupació són facilitar les eines necessàries per accedir al món laboral i/o el seu retorn al sistema educatiu. Les actuacions a desenvolupar són:

1. Tutorització i acompanyament a la inserció. Conjunt d'accions destinades a donar suport i orientar, de manera individualitzada a la persona jove, al llarg de tot el programa, un total de 15 mesos finalitzant el març del 2017. Es combinen mecanismes de diagnosi, informació, assessorament i motivació amb l'acompanyament a la inserció.

2. Actuacions de formació:
- formació professionalitzadora
- pràctiques formatives en entorn laboral no productiu com una activitat complementaria a la formació
- formació per a l'obtenció del títol del graduat en ESO o preparació a les proves d'accés a CFGM

3. Promoció de la participació d'empreses i entitats/institucions. Per afavorir la contractació, de les persones joves, augmentant les oportunitats d'inserció laboral i fomentant la participació d'empreses i entitats sense afany de lucre en el programa.

4. Experiència professional en empreses i entitats/institucions sense afany de lucre mitjançant un contracte de treball. Té per objectiu l'adquisició dels coneixements pràctics necessaris per al desenvolupament adequat d'una ocupació, mitjançant la formalització d'un contracte laboral de 6 mesos.

Condicionats a la seva participació i aprofitament de les actuacions de formació i, si escau, en les pràctiques no laborals, els/les joves participants del programa rebran un incentiu mensual de 150 euros durant un període màxim de quatre mesos.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00