Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/11/2014

25 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística

Divendres 28 se celebra l'acte de commemoració dels 25 anys del CPNL, d'inici dels cursos 2014-2015, i la commemoració de l'Any Vinyoli al CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Divendres 28 de novembre al Museu del Ferrocarril de Catalunya es farà un acte de celebració dels 25 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística, que també servirà per celebrar l'inici del curs 2014-2015 i la commemoració de l'Any Vinyoli al CNL de l'Alt Penedès i el Garraf.
A les sis de la tarda es farà un xiuxiueig poètic per la llengua, amb recitació de poemes a cau d'orella, aprofitant l'activitat per commemorar l'Any Vinyoli recitant poemes d'aquest autor. Anirà a càrrec d'alumnes i participants en el Voluntariat per la llengua. A tres quarts de set serà el torn de la conferència "30 anys sense/amb Joan Vinyoli", a càrrec de David Castillo, poeta i director del suplement Cultura d'El Punt Avui, i a dos quarts de vuit es farà l'actuació del grup de gospel VNG Gospel Choir.
A l'acte hi assistiran l'alcaldessa de VNG Neus Lloveras i la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística Ester Franquesa.

Una mica d'història
L'any 1989 es va constituir el Consorci per a la Normalització Lingüística com a resultat de la voluntat de la Generalitat de Catalunya i de nombrosos ens locals de fer créixer el coneixement i l'ús de la llengua catalana en tot el territori de Catalunya. El Consorci ha contribuït enormement a augmentar el coneixement de la llengua catalana de la població adulta i la seva presència en tots els àmbits de la societat, amb la voluntat de continuar sent un instrument clau en la política lingüística de Catalunya.
Per commemorar els 25 anys, el Consorci per a la Normalització Lingüística posa a disposició el web "25 anys fent bategar el català", on hi ha diverses seccions que permeten fer un tast de la seva història i del que s'ha fet fins ara, des de materials fins als testimonis de persones amb qui s'han establert uns llaços de forta amistat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00