Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/09/2014

Vilanova i la Geltrú inicia amb normalitat el nou curs escolar

 Neus Lloveras i Ariadna Llorens amb els infants de l'escola Ginesta     Neus Lloveras i Ariadna Llorens amb els infants de l'escola Ginesta

Més de 9.000 alumnes han començat el curs 2014-2015. Entre les novetats hi ha la posada en marxa d'un PFI adaptat per a discapacitats intel·lectuals

9.194 infants i joves de segon cicle d'educació infantil i primària i educació secundària obligatòria han començat avui, 15 de setembre, el nou curs escolar 2014-2015. Un curs que a Vilanova i la Geltrú compta amb novetats destacades com la posada en marxa d'un nou Programa de Formació i Inserció Adaptat per a joves amb discapacitat intel·lectual finançat íntegrament per l'Ajuntament de VNG; el canvi de model de zonificació a zona única quant a la preinscripció escolar i la licitació de l'execució de les obres d'ampliació de l'escola Sant Jordi amb la previsió que les obres comencin abans d'acabar el 2014 i amb un termini d'execució de 7 mesos, entre d'altres qüestions novedoses.

El aquest primer dia d'escola, l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras i la regidora d'Educació de l'Ajuntament de la ciutat, Ariadna Llorens, han anat a l'escola Ginesta per saludar l'alumnat i professorat i copsar de primera mà la normalitat amb què el nou curs s'ha iniciat a tots els centres educatius de Vilanova i la Geltrú. Després de fer un recorregut per aquest centre de primària, l'alcaldessa de VNG ha manifestat la satisfacció "perquè el curs s'ha iniciat amb total normalitat i tot funciona plenament, això és el que cal valorar". Neus Lloveras també ha fet esment al descens demogràfic que registra la ciutat, malgrat la recuperació d'un grup-classe de P3 a l'escola Aragai i s'ha manifestat sobre l'aplicació de la LOMCE a la ciutat. En aquest sentit, Neus Lloveras ha afirmat que "és un llei feta des del desconeixement de la realitat del nostre país on sempre han conviscut ambdues llengües".

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Ariadna Llorens ha fet èmfasi en el fet que aquest nou curs des de la Regidoria d'Educació se seguirà treballant per assolir l'excel·lència educativa en base a l'equitat. Segons la regidora Llorens "cal treballar per aquesta excel·lència fent incidència en l'equitat i per això hem incrementat un 65% els ajuts a l'escolaritat des del curs 2010-2011; hem posat en marxa un nou programa de formació pre-laboral per a joves amb discapacitat intel·lectual; es posarà en marxa una Unitat d'Escolarització Compartida d'abast comarcal i pensada per a joves amb dificultats a l'ESO i hem creat un nou programa informàtic per controlar qualitativa i quantitativament l'absentisme escolar".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00