Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/07/2016

ERC dóna poca credibilitat a un document de treball que arriba tard

Nota de premsa d'ERC

ERC no comparteix els arguments donats per govern i que justifiquen la no admissió de les al·legacions presentades per la Coordinadora d'entitats juvenils i culturals en l'ordenança municipal aprovada definitivament al ple municipal el 25 de juliol de 2016.

Aquestes al·legacions donen resposta a molts dels interrogants que l'actual redactat deixa en l'aire. I dóna cobertura, no només als actes consolidats, sinó també als que es puguin plantejar en un futur. Reforça l'ordenança i la fa més transversal que mai. Per tant des d'ERC insistim i defensem que l'ordenança ha d'incloure les al·legacions fetes per la coordinadora i no entenem ni compartim les raons que aporta el govern per no fer-ho.

No entenen per què el govern insisteix a no voler aprofitar la feina que ja li han fet les entitats vilanovines, costejant serveis jurídics de prestigi que han sabut trobar sortida a l'atzucac, presentant a més un informe jurídic sobre la interpretació de la sentència que amplia notablement les possibilitats de l'Ajuntament per atorgar llicències i per recuperar espais públics. Una feina que no els hi tocava fer i que han fet molt bé.

La proposta de pla de treball que el govern es va fer arribar 5 hores abans del ple és la proposta que s'hauria d'haver posat sobre la taula al mes d'abril, fent seure a tots els agents implicats al voltant d'una taula i buscant sortides plegats, en un treball conjunt, que ara es confirma que era molt necessari.

És un document que interpretem de bones intencions i que s'encamina a posar fil a l'agulla amb la redacció d'una ordenança específica, proposta feta per la coordinadora i que des d'ERC veiem amb bons ulls donat el caràcter de la nostra ciutat.

Per ERC el document que presenta el govern sociovergent arriba tard i no té massa credibilitat sinó és que va acompanyat de més gestos, com l'assumpció de responsabilitats polítiques. A la política, com a la vida, també hem de reconèixer quan ens equivoquem, doncs és només del reconeixement de les nostres errades que es pot millorar. Aquells que creuen saber-ho tot cauen moltes vegades.

Des d'ERC donem tot el suport al manifest de la Coordinadora d'Entitats que recull la preocupació dels col·lectius juvenils i culturals vilanovins en detectar que el s'està posant en risc és el model de ciutat propi de Vilanova i la Geltrú i que a més, el govern ha actuat de manera improvisada i reactiva, sense tenir uns objectius clars i a la defensiva amb les entitats.

I és per això que les regidores del grup municipal només participaran en l'entrada de regidors i pabordes, el convit a la festa i a la procuració dels nous pabordes com a mostra de suport i respecte a tota la feina que fan aquestes persones. Manifestem també el nostre desacord amb la manera de fer d'aquest govern, no podem estar al costat dels regidors de govern que estan posant en perill la Vilanova del teixit associatiu i de la cultura al carrer i que no són capaços de rectificar i fer una aposta clara i ferma per la identitat cultural d'aquesta ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00