Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/05/2016

El piano del Maria Canals porta cua a la plaça de les Cols

Alguns dels qui s'hi van atrevir van aplegar força públic entre els vianants  Alguns dels qui s'hi van atrevir van aplegar força públic entre els vianants

Un any més, i ja en van 4, se celebra l'activitat 'El Maria Canals porta cua'. Tothom qui ho va voler va poder tocar el piano divendres a la plaça de les Cols

Divendres es va col·locar un piano de cua a la plaça de les Cols per a tothom qui el volgués tocar. L'associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals va tornar a Vilanova i la Geltrú amb aquesta activitat, inscrita dins de les accions de "El Maria Canals porta Cua" que col·loca pianos de cua en diversos espais públics de Barcelona, Catalunya i Espanya a disposició de qui els vulgui tocar.

El piano va ser tot el dia a la plaça de les Cols. Al matí es van fer sessions divulgatives amb la participació de diverses escoles de primària (2 grups de l'escola l'Arjau i 2 grups de l'Escola El Cim), i a la tarda van ser més de 40 alumnes de piano de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat els qui van interpretar peces al piano.

Al vespre, a les 20 h, es va celebrar un concert de cloenda amb Víctor Martínez, un pianista polivalent especialitzat en música moderna i jazz, que va estudiar el grau mig de piano clàssic i posteriorment el superior en piano jazz al Taller de Músics de Barcelona. Ha tocat en importants clubs i espais dedicats al jazz, com elJazzsi, Harlem, Robadors 23 o el Milano, aconseguint molt bones crítiques i èxit de públic. Combina interpretacions pròpies amb música improvisada, versions de clàssics del jazz i música actual, aconseguint un repertori fresc i amè.

Amb aquest projecte, l'Associació vol trencar les barreres socials, culturals i mentals que existeixen entre la majoria de la població en relació a la música en general i el piano en particular.

Podeu veure les fotografies de la jornada de divendres en aquest àlbum.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00