Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/10/2009

Les propostes per a l'Eixample Nord, a la vista

Inauguració exposició Eixample Nord Moment de la inauguració, ahir a Neàpolis

Ahir es va inaugurar l'exposició de les set maquetes que suggereixen diferents possibilitats per al desenvolupament d'aquell sector de la ciutat

L'edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú exposa des d'ahir dijous les propostes d'ordenació per al sector Eixample Nord. Les propostes han estat elaborades per set equips redactors i contenen un recull de les aportacions extretes dels tallers ciutadans celebrats el febrer passat. Els visitants de l'exposició, titulada Junts imaginem l'Eixample Nord, poden aportar les seves opinions. D'aquí a un mes, aproximadament, un jurat escollirà la proposta definitiva. La inauguració de la mostra, ahir a la tarda, va comptar amb la presència de l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena; la primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez; el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la ciutat, Tomàs Álvaro, i el regidor d'Urbanisme i Planejament, Joan Martorell.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, va afirmar que el jurat podrà decidir més d'una proposta guanyadora, ja que hi ha aspectes de diferents projectes que han resultat interessants. L'equip redactor guanyador serà, doncs, el director d'un projecte final que inclourà noves incorporacions. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú cercarà en els propers dies les opinions i valoracions d'entitats i col·lectius de la ciutat. En aquest sentit també s'organitza dijous que ve, 28 d'octubre, un taller de contrast amb les persones que van participar en els tallers Futurs possibles per a VNG. La finalitat serà confirmar que les idees que s'hi van recollir han estat aplicades en les propostes d'ordenació. A més a més, les persones que visitin l'exposició podran respondre un qüestionari per tal que quedi recollit el seu punt de vista.

L'exposició mostra les maquetes de cadascuna de les propostes i una síntesi de les idees principals. Els projectes donen resposta a set eixos temàtics: espai singular amb identitat pròpia; viure, treballar i gaudir; equipaments i serveis; xarxa d'espais verds i públics; mobilitat sostenible; espais rurals i agrícoles existents, i desenvolupament equilibrat. El futur del sector Eixample Nord "requeria una prèvia reflexió conjunta de les 104 hectàrees que ocupa, per no anar fent pedaços", manifestava ahir l'alcalde. El regidor d'Urbanisme, Joan Martorell, va deixar clar que el seu desenvolupament pot durar dècades, tal com ja va passar a la ciutat amb el sector Gumà.

Les set propostes d'ordenació es podran veure fins al 31 d'octubre, en horaris de matí i de tarda (de 10 a 13 h i de 18 a 20.30 h). Aquesta exposició és un pas més del procés de participació sobre el desenvolupament de l'Eixample Nord, en el qual ara es vol posar en coneixement de la ciutadania les diferents possibilitats per al sector.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00