Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/05/2016

L'Economat ja distribueix peix fresc

El peix es prepara en bosses i es distribueix el mateix dia El peix es prepara en bosses i es distribueix el mateix dia

La Confraria de Pescadors de VNG dóna l'excedent que no es ven a la subhasta

Els usuaris i usuàries de l'Economat han començat a rebre aquesta setmana l'excedent de peix fresc que passa per la llotja vilanovina.
Gràcies a una cord amb la Confraria de Pescadors, i seguint en la línia de sumar esforços i fer ciutat, l'Economat contribueix a diversificar l'oferta als seus usuaris, per garantir una alimentació saludable i amb producte fresc.

D'aquesta manera, les dues parts en treuen benefici, perquè s'aprofita l'excedent que no s'ha venut a la subhasta.
En funció de com hagi anat la pesca i la seva posterior venda a la subhasta, el peix arribarà a l'Economat en quantitat variable, i també serà divers el tipus de peix. Dimarts va ser el primer dia que es va poder distribuir peix als usuaris i usuàries, i durant aquests primers dies s'han repartit brótoles i esparralls i seitó, que han tingut molt bona acollida.

El dispositiu i el sistema de funcionament per poder fer arribar el peix fresc a l'Economat és complex i fruit d'un esforç de coordinació. La Confraria avisa els responsables de l'Economat quan hi ha excedent, i de manera immediata, la furgoneta del servei es desplaça per transportar-lo amb totes les garanties sanitàries, mantenint la cadena del fred, i oferint-lo als usuaris tal i com arriba, sense netejar.

Com que el peix fresc no serà un producte garantit cada dia, se seguirà oferint peix congelat cada quinze dies, i els altres quinze dies se seguirà oferint carn congelada.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00