Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/11/2016

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, inaugura la Fira de Novembre 2016

 fira, novembre, baiget, inauguracio

La Fira compleix 25 anys des de la seva recuperació

El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, ha estat l'encarregat d'inaugurar la Fira de Novembre 2016. L'acte s'ha celebrat aquest migdia a la plaça de la Vvila, tot i que prèviament el conseller ha signat al llibre d'honor de l'Ajuntament, i també ha signat, amb l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, un conveni per combatre la pobresa energètica. Abans de la inauguració, el conseller i el govern de la ciutat han mantingut una reunió a la Sala Pau Roig Estradé de l'Ajuntament.
Fira de novembre 2
La primera parada de la comitiva inaugural ha estat la segona edició del Saló del Carnaval que enguany s'ha ubicat a la plaça de la Vila, amb nombrosos expositors i representacions del carnaval de Leza (Galícia), Solsona, Sitges, i Vilanova i la Geltrú.

En aquest indret, Jordi Baiget ha manifestat que la Fira de Novembre "és el reflex de l'economia i del comerç d'un municipi. Es veu que hi ha més dinamisme, sense arribar a com s'havia estat abans del decreixement econòmic, es nota una certa alegria, i això es bo. els ciutadans tenen més confiança en el seu futur i per això es clau que hi hagi ocupació. Hi ha un símptoma de reactivació i nosaltres el que hem de fer és acompanyar aquesta reactivació." El conseller ha afegit que aquest tipus de fires com la de Vilanova i la Geltrú "són vàlides perquè fan poble, perquè son un aparador i perquè tenen capacitat d'atracció. Que a Vilanova i la Geltrú, en un cap de setmana, pugui atraure a gairebé 250.000 persones, que vinguin i que descobreixin el que hi ha, és bo."
Fira de novembre 3
Aprofitant l'entorn del Saló del Carnaval, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha volgut ressaltar que aquest espai demostra l'existència "d'aquest teixit econòmic que tenim a Catalunya al voltant de les festes, al voltant del Carnaval i això és el que vam voler demostrar quan es va posar aquesta nova proposta en la programació d'aquesta fira multisectorial. L'alcaldessa també ha volgut mostrar la seva satisfacció pel fet que l'espai enogastronòmic de la Fira de Novembre s'instal·li en aquesta edició al cor del barri de la Geltrú. "És una molt bona proposta per promoure l'enogastronomia, i alhora integrar la fira en una barri com la Geltrú. És una manera d'estendre la Fira de novembre a tota la ciutat. Això demostra que és una és una fira viva, en evolució, i que aporta moviment econòmic a la ciutat."
Fira de novembre 4
Finalment, la comitiva ha visitat tot el recinte firal, saludant als expositors. La Fira de Novembre compleix en aquesta edició 25 anys des de la seva reaparició al calendari vilanoví i es perllongarà fins diumenge al vespre. Més informació de la Fira de Novembre 2016 AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00