Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/11/2014

Llibres per un euro en benefici de la Marató de TV3

Les biblioteques de la ciutat s'afegeixen a les diferents iniciatives per col·laborar amb la Marató de TV3 d'enguany, que se centra en les malalties del cor

Des d'avui dilluns fins dissabte 14 de desembre, dia en que se celebra la Marató de TV3, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú col·laborarà amb l'acció "Llibres x 1 euro: col·labora amb la Marató".
Durant aquests dies els usuaris de les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona trobaran un espai amb llibres procedents de donatius o baixes que es podran endur dipositant 1 euro en una guardiola.
L'actual crisi econòmica ha fet trontollar l'estat del benestar en la nostra societat. Actualment veiem als entorns més propers situacions que no imaginàvem fa uns anys. El món de la investigació mèdica també en pateix directament les conseqüències, i per això, ara més que mai, fan falta accions solidàries per contrarestar els efectes d'aquesta crisi. Les biblioteques municipals impulsen aquesta iniciativa amb la voluntat de col·laborar amb els projectes d'investigació triats per aquesta edició.

La Marató és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3, enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva.
La Marató va més enllà de l'obtenció de fons, i té una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica.
Des de l'any 1992, la Fundació ha repartit 115.346.171 euros entre 680 projectes de recerca, que s'han desenvolupat en institucions científiques, principalment de Catalunya, però també de l'Estat Espanyol i d'àmbit internacional. En total, més de 4.000 investigadors s'han beneficiat directament del suport econòmic per continuar portant a terme els seus estudis.

La Marató 2014 es dedica a les malalties del cor. A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d'una malaltia del cor. Poden afectar tothom, tant homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d'ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00