Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/02/2015

Satisfacció per un Carnaval molt participatiu

La regidora ha valorat el Carnaval l'endemà de l'Enterro       La regidora ha valorat el Carnaval l'endemà de l'Enterro

La regidora de Cultura valora positivament un Carnaval marcat per la participació i un alt ressò en mitjans de comunicació de tot arreu

L'alta participació de ciutadans, ciutadanes, escoles i comerços ha marcat l'edició 2015 d'un Carnaval declarat Festa Patrimonial d'Interès Nacional.

L'enterro de Sa Majestat el Rei Carnestoltes ahir, Dimecres de Cendra, amb la tradicional lectura del testament a la plaça de la Vila, posava fi a una setmana de disbauxa a la ciutat. La regidora de Cultura, Marijó Riba, valorava aquest matí positivament aquesta edició, marcada per una alta participació i per l'important ressò que hi ha donat mitjans de comunicació nacionals, estatals, i fins i tot de països com Rússia, el Japó o Austràlia, "que han donat al nostre Carnaval el ressò que es mereix".

Riba, que ha valorat positivament la novetat del canvi d'orde en l'Arrivo, ha reiterat el seu agraïment a la junta de la FAC per l'esforç de recuperació de la sàtira i de l'essència del Carnaval, però ha volgut recordar que "sempre hi ha coses a millorar, cada any. El Carnaval és de la ciutat, i el fa qui hi vulgui participar, i hem de mantenir la seva essència, però sobretot mantenir el civisme". En aquest sentit, davant les crítiques pel que fa a manca de civisme d'algunes persones que participen en actes com l'Arrivo, la regidora de Cultura ha explicitat que "donarem el màxim suport a la FAC, que són els qui hi poden incidir d'alguna manera, perquè són el contacte directe amb els participants, amb la ciutadania. La FAC parla des de dins del Carnaval i això té el màxim valor".

En la mateixa línia, Marijó Riba ha fet una crida perquè "els vilanovins que sabem què estem celebrant amb el Carnaval hem de fer l'esforç d'explicar-ho als nouvinguts i a les generacions més joves, per això és tan positiva la gran implicació de les escoles".

Podeu veure totes les fotos del Carnaval 2015 aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00