Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/02/2015

La biblioteca Joan Oliva fomenta la lectura entre els joves

L'exposició té un espai privilegiat a la Sala de Lectura    L'exposició té un espai privilegiat a la Sala de Lectura

La Biblioteca exposa un fons de llibres juvenils suggerits per altres nois i noies amb les seves ressenyes. Tothom qui hi participi entrarà en un sorteig amb premi sorpresa

La biblioteca Joan Oliva i Milà aposta fort per impulsar el foment de la lectura, en aquest cas a través de la participació de joves. Es farà a partir d'una selecció de lectures dirigides al col·lectiu d'usuaris infantils i joves amb edats compreses entre els 10 i els 17 anys.
El motiu és que s'ha detectat en els darrers mesos una baixada del préstec d'aquest fons per part d'aquesta franja d'edat, que deixen d'agafar els llibres destinats a edats entre els 12 i els 14, i també en el cas de la literatura juvenil, fins que aquests joves tornen a convertir-se en usuaris actius quan ja han fet la majoria d'edat.

A partir d'aquesta setmana a la biblioteca Joan Oliva s'hi pot trobar una exposició de fons suggerit pels usuaris amb petites ressenyes dels llibres proposats. Entre els joves que hi participin es realitzarà el sorteig d'un premi a descobrir. L'objectiu final d'aquesta dinamització de la lectura a la biblioteca és aconseguir fomentar la participació dels joves en l'àmbit cultural del seu entorn més proper. L'acció es presenta amb un disseny molt visual que recorre bona part de l'edifici des de la seva entrada.

Aquesta acció porta per nom "Busca el groc. Trobaràs allò que més desitges", fent especial èmfasi en el fons juvenil que està disponible a diari a la Sala de Lectura de la biblioteca, un espai que pot acollir aquests joves lectors per fomentar l'hàbit de llegir, fent que es converteixi en un element important per omplir les seves estones d'oci diari.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00