Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/12/2007

Es lliuren els premis del concurs 'Les Llengües a Catalunya'

 Fotografia de grup dels participants  Fotografia de grup dels participants

Organitzat per la Xarxa de Formació de la Llengua Catalana, ha comptat amb la participació d'uns 700 alumnes de VNG

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament local, Societat de la Informació i Promoció de Ciutat, Tomàs Álvaro, han presidit l'acte de lliurament dels premis del concurs sobre l'exposició "Les Llengües a Catalunya". Al voltant de 700 alumnes de primària i secundària, d'un total de 10 centres educatius de Vilanova i la Geltrú, han participat d'aquesta proposta que premiava el concursant que més preguntes encertés sobre el que havia pogut veure a l'exposició. Les classes de 4t A i de 4t C de l'I.E.S. Manuel de Cabanyes han estat les guanyadores del concurs. Com a premi han rebut dos exemplars del Nou Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans que els han estat lliurats per part de les responsables de les llibreries vilanovines, Llorens Llibres i La Mulassa. 

Tomàs Álvaro ha recordat el treball i la implicació dels diferents departaments de l'Ajuntament de VNG i també dels membres de la Xarxa de Formació de la Llengua Catalana en la realització d'aquesta exposició. El regidor ha agraït  l'esforç de "tots els que fan possible afavorir el coneixement de la llengua del país i del seu entorn, així com la coordinació del serveis i recursos que té la ciutat, envers la defensa de la llengua". L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha dit que "la llengua és un element essencial d'identitat i territori, però també un instrument de cohesió i integració per les persones que venen de fora". Per l'alcalde de la ciutat, "el foment de la llengua és essencial, sobre tot per aquelles que corren risc de desaparèixer". En aquest sentit, Joan Ignasi Elena creu que "cal lluitar per mantenir allò que és nostre, apostant per iniciatives que reforcen la defensa d'aquest objectiu".

L'exposició "Llengües a Catalunya" ha estat organitzada a través de la Xarxa de formació de la llengua Catalana amb l'objectiu d'afavorir el coneixement de la llengua catalana i del seu entorn a totes les persones nouvingudes. Promoguda per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, des de la seva creació, la Xarxa de formació de la llengua Catalana està integrada per l'Associació de Dones La Frontissa, Càritas Interparroquial, la xarxa de centres cívics municipals, Creu Roja, l'Escola d'Adults Teresa Mañé i el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00