Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/06/2016

Cal dignificar el servei de l'estació de rodalies

Nota de premsa de la CUP

La CUP de Vilanova i la Geltrú presentarà al ple ordinari de 4 de juliol un seguit de mocions relacionades amb la millora de l'atenció als usuaris i usuàries de l'estació de rodalies de Vilanova i la Geltrú. La formació vilanovina també presentarà dues propostes per acabar amb la utilització dels disruptors endocrins i per oferir suport al sector pesquer vilanoví.

La primera de les mocions posa l'èmfasi en la precarietat secular de la xarxa de rodalies de Catalunya, mancada d'inversions des de fa una trentena d'anys i sense cap horitzó de futur que albiri una millora palpable per acabar amb els retards i les incidències recurrents. En el cas de la capital del Garraf, els viatgers i viatgeres sovint es troben amb una situació que serveix de corol·lari de tot el desgavell. No és estrany que alguns dies, quan arriba la nit o els caps de setmanes, les taquilles de l'estació romanguin tancades i sigui impossible adquirir un bitllet o demanar la seva devolució en cas de retard a la taquilla perquè no hi ha cap treballador. Igualment, també esdevé dificultós traspassar les tanques en cas d'una incidència amb el bitllet i, de retruc, el tancament de les taquilles coincideix amb el funcionament deficient de les màquines de venda automàtica. L'estat de degradació de l'estació de Vilanova i la Geltrú és ben visible, amb uns lavabos públics tancats i impropis d'un equipament públic, i amb un accés de viatgers, per la banda de mar, la problemàtica de la qual no ha estat resolta. La proposta de la CUP cerca que les taquilles de l'estació restin obertes tots els dies de la setmana mentre circulin trens de rodalies així com la instal·lació de màquines de venda automàtica que funcionin de manera adequada, a més de dignificar els serveis públics i l'accés a l'estació de ferrocarril per la banda de mar.

De la mateixa manera, la CUP presentarà una moció per l'eliminació dels contaminants hormonals (o disruptors endocrins), unes substàncies capaces d'alterar el funcionament normal del sistema hormonal provocant un greu risc sobre la salut de les persones i la fauna silvestre. Per aquesta raó, la formació de l'esquerra independentista instarà als grups del consistori a evitar l'ús de plaguicides en espais públics; fomentar el consum d'aliments orgànics en guarderies, menjadors escolars, residències i centres hospitalaris; informar i formar sobre els riscos dels contaminants hormonals, sobre les principals fonts d'exposició de la població i sobre com reduir aquesta exposició; promoure l'ús de productes nets a través de contractes i compres públiques o reduir el trànsit d'automòbils. La moció també demana exigir al govern de la Generalitat l'adopció de mesures per reduir l'exposició a contaminants hormonals i perquè elimini l'ús d'agroquímics amb polítiques que defensin la transició cap a un model de producció i consum d'aliments agroecològics i de proximitat.

Per últim, la CUP presentarà una tercera moció de suport pesquer, una proposta que contempla, entre d'altres acords, abordar les problemàtiques existents al port pesquer que afecten competències municipals com les colònies de gats o la venda il·legal de peix; o elaborar conjuntament amb la Confraria de Pescadors de Vilanova un llistat de reivindicacions per traslladar a les autoritats corresponents (l'estudi rigorós sobre les causes de la pràctica desaparició d'espècies de mol·luscs, bivalves, etc. al litoral; la


unificació dels horaris de pesca de tot el litoral català.; l'ampliació de l'àrea de veda al districte de Calafell o el compliment de la normativa d'etiquetatge i de mesures dels arts d'encerclament a tot el litoral català). Aquesta darrera moció se suma a les anteriors presentades per la CUP en suport del sector pesquer de la ciutat i que cercava els avantatges fiscals pels comerços i restaurants que compressin peix de Vilanova o la celebració d'unes jornades gastronòmiques sobre el consum de peix a la nostra ciutat.


CUP de Vilanova i la Geltrú, 29-Juny-2016

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00