Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/05/2016

Acord entre l'Ajuntament i el Círcol Catòlic per oferir una programació conjunta de cinema a la ciutat

Teresa Llorens i Ignasi Gimeno van explicar els detalls dimarts en roda de premsa         Teresa Llorens i Ignasi Gimeno van explicar els detalls dimarts en roda de premsa

Aquest divendres 6 de maig comença la programació, que s'oferirà un cap de setmana al mes

Teresa Llorens, regidora de Cultura, i Ignasi Gimeno, president del Círcol Catòlic han presentat l'acord entre l'Ajuntament i el Círcol Catòlic per oferir una programació estable de cinema a la ciutat.

La regidora ha explicat als mitjans de comunicació que "es tracta d'una col·laboració entre l'administració pública i una entitat privada, que ha fet l'esforç d'encabir programació de cinema, quan la seva naturalesa és oferir teatre. L'acord ha estat fruit d'un treball i una voluntat comuna per les dues parts, que és resoldre la manca d'oferta cinematogràfica a la ciutat".

Per la seva banda, el president del Círcol Catòlic ha destacat que "no volem suplir una mancança ni solapar-nos amb les entitats que ofereixen cinema de qualitat a la ciutat, volem oferir una programació més àmplia i diversa, i celebrem que des de la Regidoria de Cultura s'hagi vetllat per la promoció, la coordinació, i per tal que sumem esforços".

L'objectiu és oferir cinema, des d¡aquest mateix divendres 6 de maig, cada divendres i un cap de setmana al mes. Entre el 17 de juliol i el 31 d'agost, quan la intensa activitat teatral del Catòlic descansa, s'oferirà cinema diàriament. Al febrer de 2017 es valorarà el funcionament de la temporada i el desgast de la sala per decidir el futur del projecte.

Antecedents
Arran del tancament del Cinema Bosc, l'Ajuntament va treballar en la reubicació de la programació de cinema que el propi Ajuntament oferia al Cinema Bosc (el Documental del mes), així com les programacions que s'oferien des d'entitats com el Cineclub Sala 1, el Docanrol, el cicle de cinema del Projecte Buchenwald i el Docs for action. Per tal de garantir la viabilitat d'aquesta oferta cinematogràfica no comercial i que s'ubiqués al centre de la ciutat, la Regidoria de Cultura va posar a disposició d'aquestes entitats el Teatre Principal, i es fa càrrec de la despesa que se'n deriva.

Mentrestant, l'Ajuntament segueix treballant per tal de garantir una oferta àmplia de cinema a la ciutat. Teresa Llorens afirma que "l'actual acord amb el Círcol Catòlic respon a la voluntat d'oferir una programació que sigui una bona oferta per a la ciutadania de Vilanova i la Geltrú, mentre no trobem una entitat o una persona que vulgui invertir en una sala de cinema a la nostra ciutat. Per això continuarem buscant".

Paral·lelament, el Círcol Catòlic, durant la passada Setmana Santa, va oferir una petita programació de cinema com a prova pilot "que, si bé en fem una valoració positiva, no va anar tant bé com esperàvem, i ho atribuïm a una manca d'oferta d'estabilitat i regularitat en la programació", diu Ignasi Gimeno.

Així, Ajuntament i Círcol Catòlic han sumat esforços per oferir una programació de cinema conjunta i més àmplia a la ciutat, tant amb cinema comercial (i en versió original, en català o per públic infantil) com amb cinema d'autor. Cada dimarts al Principal i cada divendres al Catòlic es podran veure projeccions.

Per tal de garantir una màxima difusió d'aquesta oferta cinematogràfica conjunta, l'Ajuntament treballarà en una comunicació global de les programacions.
Podeu consultar l'oferta de cinema a Vilanova i la Geltrú per aquest mes de maig aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00