Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/05/2013

Finalitza la campanya d'esporga 2012-2013

La darrera campanya de poda i esporga s'ha allargat durant 6 mesos per tota la ciutat    La darrera campanya de poda i esporga s'ha allargat durant 6 mesos per tota la ciutat

El servei de jardineria de l'Ajuntament de VNG ha esporgat 4.835 arbres de diverses mides i espècies

Des del mes d'octubre de 2012 fins aquest mes d'abril, el servei de jardineria municipal que a Vilanova i la Geltrú presten les empreses CESPA i Tegar, ha porta a terme la campanya d'esporga d'aquesta temporada.

En total s'han esporgat 4.835 arbres, de diverses mides i espècies, i s'ha generat 419.950 quilos de matèria orgànica. La majoria d'aquesta matèria, que complia amb les característiques i mides adequades, ha estat portada a la planta de compostatge comarcal per convertir-la en adob orgànic.

Un cop s'ha donat per finalitzada la campanya habitual d'esporga, ha començat la campanya d'esporga de les palmeres, que es fa coincidir amb un dels tractaments preventius que es fan contra el morrut de les palmeres. Aquest producte, recomanat per Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, no s'aplica per polvorització, sinó ruixant la valona (la part del naixement de les fulles), fet que minimitza les molèsties que es puguin produir.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00