Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/04/2016

Lliurats els premis del concurs Negroliva

Els guanyadors, amb el jurat i el dissenyador del logotip      Els guanyadors, amb el jurat i el dissenyador del logotip

El concurs de microrelats de gènere negre ja té nou logotip, dissenyat pel dibuixant de súperherois de Marvel Jorge Fornés

La biblioteca Joan Oliva va ser dijous l'escenari del lliurament de premis d'un concurs literari de gènere negre que cada vegada té més participació. 94 relats de 55 participants han concursat a la 4a edició del Negroliva, i han donat feina al jurat format per Gregori Dolz, director de l'Editorial Alrevés; M. Rosa Nogué, escriptora; Rosanna Lluch, filòloga i gerent de la llibreria Llorens Llibres; i Veri Pena, llibretera a la Llibreria La Mulassa.

El guanyador del concurs Negroliva d'aquest 2016 és Sebastià Serra, amb el microrelat "Sant Esteve, Sant Nicolau". Un retrat de Nadal una mica "gore" segons el descriu aquest il·lustrador que s'ha volgut estrenar com a escriptor.
El segon classificat és Antoni Alsina amb "Punts de vista", mentre que el tercer premi ha estat per Iris Borda, guanyadora en l'edició anterior, amb el seu microrelat "Millor que el cinema són altres passatemps".

El lliurament de premis als guanyadors va comptar amb la participació dels alumnes de l'Escola de Música Freqüències, i va servir també per presentar el nou logotip del concurs, creat pel vilanoví Jorge Fornés, il·lustrador que treballa per Marvel dibuixant súperherois.Lliurament Negroliva petita
El portaveu del govern i regidor de Comunicació i Participació, Juan Luis Ruiz, va lliurar el premi al guanyador, i va voler fer un agraïment a les dues biblioteques públiques de la ciutat "dos dels equipaments més ben valorats per la ciutadania, que posen en valor l'accés a la cultura, contribuint a crear una ciutadania més justa i igualitària. Les biblioteques no només faciliten l'adquisició de coneixement, sinó que fomenten la lectura i promouen iniciatives com aquesta, per fomentar la creació literària".

Els tres relats guanyadors del concurs literari es poden llegir al blog Fora del Prestatge de la biblioteca.


El gènere negre és present a la biblioteca Joan Oliva com a centre d'interès, a través de la seva secció de fons especial a la Sala d'Adults amb les darreres novetats del gènere, que es van incorporant setmanalment al fons de la biblioteca. A més, la Joan Oliva participa amb la biblioteca La Bòbila de L'Hospitalet de Llobregat amb una guia anual conjunta de les millors publicacions del gènere policíac que es poden trobar a la "Xarxa de biblioteques negres", que formen conjuntament ambdues biblioteques amb la biblioteca Horta-Guinardó-Montbau-Albert Pérez Baró de Barcelona, i la Biblioteca Districte 6 de Terrassa.
Finalment, també cal destacar com a nova activitat de dinamització del fons negre de la biblioteca Joan Oliva la posada en marxa d'un nou club de lectura de gènere policíac anomenat "L'Oliva Negra" a càrrec de Sofia De Ruy Wamba que està obtenint un gran èxit de participació en la seva primera edició.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00