Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2014

El 14 de desembre se celebra l'onzena edició del Mercat de segona mà i d'intercanvi

   Mercat de Segona mà i d'Intercanvi, 8 de juny de 2014 Mercat de Segona mà i d'Intercanvi, 8 de juny de 2014

A partir del 17 de novembre ja es poden fer les inscripcions per sol·licitar una taula

Les inscripcions per participar a la XI edició del Mercat de Segona mà i d'Intercanvi de Vilanova i la Geltrú començaran dilluns vinent, 17 de novembre.

Les persones interessades poden formalitzar la seva petició a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o bé per Internet. A l'igual que en la darrera edició, si s'escull l'OAC per fer el tràmit, en el mateix moment de fer la sol·licitud ja es podrà pagar la inscripció i obtenir al moment el número de taula assignada. Si es tria fer-ho per Internet, un cop omplert el formulari s'ha de realitzar el pagament per transferència o ingrés bancari al número de compte indicat. Un cop comprovat l'ingrés es comunicarà a sol·licitant el número de taula que li ha estat assignat.

Link per accedir al tràmit per Internet (Aquest tràmit estarà actiu el 17 de novembre a les 8 h)

Les places són limitades, i hi ha temps fins el 30 de novembre. 

La rambla de Sant Jordi tornarà a ser l'espai on s'instal·laran les parades del mercat. Les persones inscrites hauran de presentar-se el 14 de desembre, entre les 8 i les 9.45 hores, directament a la taula assignada.

El Mercat de Segona mà i d'Intercanvi és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb l'objectiu d'afavorir els comportaments sostenibles i el consum responsable entre la ciutadania, mitjançant la pràctica de les "3 R": reduir, reutilitzar i reciclar.

En aquest mercat es pot intercanviar, regalar, comprar o vendre objectes, sempre que siguin de segona mà. Els articles han d'estar en bon estat i tenir una qualitat mínima, ja que la finalitat és que es puguin tornar a fer servir. No es poden intercanviar ni vendre productes perillosos o nocius, ni animals, ni aliments, ni restes d'estoc.

D'altra banda, l'Agència Catalana de Residus ha convidat l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a participar a la 12a Jornada de Prevenció de residus, que se celebrarà el 27 de novembre al Born Centre Cultural. L'objectiu de la trobada és apropar i difondre diversos exemple d'estratègies (mercats virtuals, mercats d'intercanvi i de segona mà, deixalleries, iniciatives d'empreses i donacions a entitats socials...) i materials que són susceptibles de ser reutilitzats, com roba, mobles, joguines, o llibres de text, entre d'altres.

En aquest sentit, l'Agència Catalana de Residus ha volgut comptar amb l'experiència dels organitzadors del Mercat de Segona mà i d'Interncanvi que se celebra a Vilanova i la Geltrú, per tal que expliquin als assistents el model de mercat, la logística, els serveis i els recursos que s'han anat incorporant perquè la iniciativa continuï sent un èxit de participació i públic, deu edicions després des de la seva posada en marxa, a l'abril de 2011.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00