Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/10/2015

'Apropa cultura' al Teatre i l'Auditori

La campanya té ressò a les xarxes socials       La campanya té ressò a les xarxes socials

Del 26 d'octubre a l'1 de novembre se celebra la 1a Setmana Apropa Cultura, amb propostes culturals perquè la societat prengui consciència de la importància de fer accessible la cultura a les persones que més ho necessiten

Cada any, milers de persones en risc d'exclusió gaudeixen de la programació de teatres, auditoris i museus amb el programa Apropa Cultura. El Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà s'hi van afegir el març de 2013, i des d'aleshores hi han assistit 850 persones de diversos col·lectius. El programa, que ofereix entrades a preu especial per col·lectius en risc d'exclusió social, està promogut des de l'Auditori de Barcelona, que enguany ha decidit promocionar-lo amb la 1a setmana Apropa Cultura del 26 d'octubre fins a l'1 de novembre.

Habitualment l'Apropa Cultura ofereix als dos equipaments escènics de Vilanova entrades per a obres de teatre, dansa, circ, concerts de música i espectacles familiars a un preu màxim de 3 euros. Aquesta setmana els espectacles del Teatre Principal ‘Madre Coraje' de Bertolt Brecht i ‘Dínamo' de Timbre4, així com al concert ‘Mímulus' de Clara Peya a l'Auditori Eduard Toldrà, comptaran amb l'assistència d'un col·lectiu de dones.

Setmana Apropa Cultura
La Setmana té l'objectiu de conscienciar la societat sobre la importància de fer accessible la cultura a les persones que més ho necessiten, i donar visibilitat a la tasca d'inclusió que fa el programa durant tot l'any. Els 55 equipaments (teatres, auditoris, festivals i museus) que formen part del programa Apropa Cultura per a la inclusió han organitzat una setmana d'activitats i propostes culturals, dirigides a les entitats socials i als seus membres: entrades amb un preu màxim de 3 euros, trobades especials entre els grups socials i els artistes, tallers, visites guiades, formacions i activitats que fan pujar a l'escenari persones amb discapacitat, o recaptació destinada al programa. En total, durant aquesta setmana, les entitats socials realitzaran més de dues-centes sortides culturals per tot Catalunya amb propostes de teatre, dansa, circ, música i arts visuals.

La Setmana Apropa Cultura vol aconseguir també la implicació de tota la ciutadania i per això es durà a terme una campanya de sensibilització social a través de l'estrena d'un vídeo testimonial on quatre persones que accedeixen a la cultura gràcies a aquest programa expliquen la seva experiència personal i la importància que té per les seves vides i la seva salut. Les xarxes socials també jugaran un paper important en la difusió de la Setmana Apropa Cultura. Tothom qui vulgui donar suport a aquesta iniciativa ho podrà fer compartint fotografies amb missatges a favor de fer accessible la cultura a tothom i l'etiqueta #ApropaCultura, a xarxes com Facebook, Twitter i Instagram.

Apropa Cultura és una iniciativa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible. Fomenta l'accés de les persones que més ho necessiten a la cultura i a l'oci inclusiu, alhora que promou la transformació social a partir de la cultura.
Més enllà dels sentiments i les emocions, la cultura també ajuda a desenvolupar la creativitat, l'autodeterminació personal i la salut. Amb el programa, més persones tenen l'oportunitat de viure la cultura, fomentant una font de felicitat molt necessària. A través del programa, museus i centres culturals proposen als col·lectius socials visites i tallers al voltant de les seves col·leccions i exposicions, adaptades a les necessitats de cada grup. Tota la programació s'ofereix a preus d'entre 0 i 3 euros per persona.
Apropa Cultura s'adreça a centres socials que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual, amb problemàtica de salut mental, discapacitat física en situació d'exclusió social, gent gran, residències, centres de dia, en privació de llibertat, immigració, programes d'acollida i d'inclusió social, infància i adolescència, centres oberts, drogodependències i/o altres addiccions, o dones víctimes de violència de gènere i en risc d'exclusió.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00