Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/12/2016

Cap de setmana de música i circ

Els Veuscomsí van participar a la tercera temporada de l'Oh happy day de TV3    Els Veuscomsí van participar a la tercera temporada de l'Oh happy day de TV3

Els televisius Veuscomsí omplen l'Auditori divendres, i el circ de la companyia Eia arriba diumenge al Principal

El cap de setmana d'arts escèniques comença dijous amb una nova edició del Parlem de música.
Josep Maria Vidal, metge i gran amant i coneixedor del món de l'òpera, a partir de la seva experiència emocional i sensorial, ens endinsarà en una obra immensa del geni Wagner que va canviar la manera de fer i de sentir l'òpera: "La Tetralogia".
Serà aquest dijous 15 de desembre a les 21 h a l'Auditori Eduard Toldrà. El Parlem de música és una activitat gratuïta.

I divendres 16 arriba a l'Auditori un concert especial. Veuscomsí porta el seu espectacle LLUM a Vilanova i la Geltrú. Es tracta d'un cor mixt integrat per 14 cantants formats en teatre musical i dirigits per Mateu Bauçà, cantant, pianista i director musical.
El cor va començar amb un repertori de diferents musicals (Els Miserables, El Rei León, Sister Act, o Rent), que incloïa tant temes a capella com a cançons amb base instrumental. Al setembre de 2015 els Veuscomsí van entrar a formar part dels 10 cors concursants de la tercera edició del programa Oh Happy Day, de la televisió catalana TV3.
LLUM és l'últim espectacle creat per Veuscomsí. El grup ha apostat per la música en directe. Un piano, un violí i una bateria els acompanyen en un viatge replet d'emocions. La música en directe permet traspassar la possible fredor de les bases instrumentals fetes servir en el concurs de televisió, i omplen de màgia les transicions entre tema i tema.
L'espectacle vol trencar amb el format tradicional d'un concert d'un grup vocal donant-li a la llum part del protagonisme de l'espectacle. La llum acompanya al grup durant tot l'espectacle: diferents tipus, diferents textures, diferents ambients... Llum és el que els Veuscomsí volen transmetre en aquest espectacle íntim i especial.

Veuscomsí el formen els cantants Josep Agusí, Elena Alcalde, Jone Arteagoitia, Mateu Bauçà, Sergi Boix, Anita Díaz, Laura Mateu, Maria Ramírez, Núria Rodés, Marta Rodríguez, Toni Sánchez, Joan Vall, i Àurea Vidal; i els músics Adrià Bermúdez (piano), Neus Soler (violí), i Marc Poch (percussió).
L'espectacle començarà divendres a les 21 h, i les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat

Finalment, després de l'èxit del taller de circ de diumenge passat, aquest diumenge 18 de desembre a les 18 h arriba al Teatre Principal l'últim espectacle de la companyia de circ eia: "inTarsi", que recentment ha rebut el Premi Zirkòlica de Circ de Catalunya 2016.
Intarsi 250
Circ per a tots els públics, es tracta de la segona creació de la companyia, un espectacle reflexiu i visceral que té com a objectiu "fer riure pensant" o " fer pensar rient". i que ofereix la possibilitat de mirar les coses des d'una altra perspectiva. Aquesta peça és una reflexió sobre la grandesa de trobar-se i la transformació dels sentiments.
"Pensem en el públic com a acompanyant i no com a espectador, convidant-lo a impregnar-se del nostre imaginari des de l'entrada a la sala i oferint la possibilitat d'identificar-se en la successió d'estats d'ànim que composa el nostre viatge."

El primer espectacle de la companyia, "Capas", s'ha pogut veure a 12 països i ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2011 en la categoria de Circ "pel risc assumit en la investigació i innovació". Va ser també Premi Zirkolika al Millor Espectacle de Circ de sala 2011 i Premi de Circ Emilio Zapatero (Festival TAC Valladolid 2012).

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú forma part del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals i és un dels 14 socis participants del projecte europeu "De mar a mar. Pyrénées de Cirque", que té l'objectiu de fomentar la formació, la creació i l'exhibició d'espectacles de circ contemporani. Aquest any, l'espectacle inTarsi de la companyia de circ eia és la producció que forma part d'aquest projecte.

L'espectacle es farà diumenge 18 a les 18 h, i les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat, o bé dissabte de 17 a 20h i una hora abans de l'espectacle a les taquilles del Teatre.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00