Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/05/2016

La tasca del Centre Obert, resumida en un documental

La regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, a la presentació      La regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, a la presentació

El servei municipal es presenta en públic a través del vídeo 'Generant oportunitats' en un acte al Teatre Principal

Davant d'una gran expectació, divendres es presentava al Teatre Principal el documental que ha realitzat el vilanoví Gem Bernadó sobre la tasca que realitza el servei de Centre Obert de Vilanova i la Geltrú.
"Generant oportunitats" dóna a conèixer, amb una gran sensibilitat artística, el dia a dia d'aquest servei municipal que funciona fora d'horari escolar.

La regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, va reivindicar la tasca d'aquest servei, "tan necessari, i alhora tan desconegut, un gran espai d'oportunitats, que obre nous móns i noves experiències que enriqueixen i fan créixer els infants que ho necessiten". Vargas va reivindicar la igualtat d'oportunitats com a fil conductor de la tasca de govern, que vol "treballar per fer una mica més feliços els nostres veïns i veïnes". Alhora va voler agrair la dedicació i professionalitat dels educadors i integradors que hi treballen i que contribueixen a que aquest sigui un servei públic de molta qualitat, el que l'ha dut a ser escollit per presentar-lo en "l'Àgora d'experiències innovadores" del Vè Congrés Tercer Sector Social, el proper mes de juny.

Per la seva banda, l'alcaldessa Neus Lloveras també va felicitar la tasca de tots els que treballen pel Centre Obert, i va recordar que "tots tenim capacitats, i gràcies a aquest projecte indispensable, podem aconseguir que els nostres infants i joves desenvolupin totes les seves potencialitats. Per això cal garantir la igualtat d'oportunitats".

El documental de Gem Bernadó mostra també les entitats i associacions que col·laboren amb el Centre Obert per potenciar les habilitats d'infants i joves, que gaudeixen també d'espais de deures, tutories individualitzades i assemblees on se'ls escolta, donant molta importància a la vessant emocional, sota la premissa que l'educació genera oportunitats.
Documental Centre Obert petitaDocumental Centre Obert petita1
Què és el Centre Obert
El Centre Obert és un servei socioeducatiu que s'inscriu dins el marc d'actuació dels Serveis Socials Bàsics. Té com a objectiu enfortir la xarxa d'atenció i els recursos cap als infants i adolescents de la ciutat, especialment aquells que viuen en situació de fragilitat i risc social.
La metodologia de treball del Centre Obert parteix de la idea que ampliar oportunitats (d'educació, de salut, de recursos de la xarxa social,...) obre nous camins i nous escenaris de vida pels infants i les seves famílies. Com més oportunitats i més experiències i participació en espais normalitzats de la vila, millors coneixements i més vincle participatiu i comunitari.
El treball del Centre Obert compta molt amb les famílies d'aquests infants i joves, i es fa també en coordinació amb els seus centres educatius.
El Centre Obert va començar a funcionar el curs 2013-2014 i té com a objectius la prevenció, la promoció i el benestar dels infants i adolescents. L'horari és de dilluns a dijous de 17 a 19.30 h.
Hi ha 7 grups i 14 professionals treballant en quatre Centres Oberts a la ciutat: el centre obert de Mar (ubicat a Centre cívic la Sardana i CAPI Baix-a-mar), el centre obert de Llevant (ubicat al Centre Cívic Tacó), el centre obert de Ponent (ubicat al Centre Cívic Molí de Vent) i el centre obert- Espai Jove (ubicat al Centre Cívic Sant Joan).

Podeu veure el documental aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00