Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/03/2017

Boban Markovic Orkestar, cap de cartell del 37è FIMPT

La roda de premsa de presentació es va fer al Teatre Principal, on es dóna el tret de sortida al FIMPT     La roda de premsa de presentació es va fer al Teatre Principal, on es dóna el tret de sortida al FIMPT

El Festival Internacional de Música Popular Tradicional se celebrarà del 16 al 18 de juny, i incorpora la plaça del Port com a escenari principal

"Tinc la sensació que estem davant un renaixement del FIMPT, i aquest renaixement es mereixia un cap de cartell com Boban Markovic". Aquestes són les paraules de Jordi Paulí, director artístic del Festival Internacional de Música Popular Tradicional, que ha presentat en roda de premsa la seva 37a edició.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha explicat que el FIMPT arriba enguany carregat de novetats. La primera, el pressupost. "La remuntada del Festival no és una aposta només del nostre Ajuntament, sinó també de les altres administracions implicades, el que suposarà un salt qualitatiu en el posicionament nacional i internacional". L'aposta decidida de l'Ajuntament pel FIMPT s'ha traduït en l'increment dels recursos que hi destina. El pressupost total del Festival d'enguany serà d'aproximadament 90.000 euros, enfront dels 50.000 euros de l'edició del 2016.

Aquesta setmana Teresa Llorens s'ha reunit amb el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, que ha mostrat el compromís de la Diputació amb els que anomenen festivals "estratègics" de la demarcació. És per això que l'aportació de l'ens provincial creixerà fins als 15.000 euros. Pel que fa a l'aportació de la Generalitat de Catalunya, també hi ha el compromís d'incrementar-lo.

El FIMPT 2017 se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de juny, recuperant les dates d'estiu, "que molta gent enyorava" segons Paulí, per aprofitar el bon temps. Justament amb la voluntat d'omplir de públic aquest festival de carrer, la plaça del Port s'hi suma com a escenari principal, evitant els problemes derivats de les restriccions de la normativa de sorolls que hi ha la plaça de la Vila.
Una plaça de la Vila que es mantindrà per als concerts de més petit format i de caire més íntim, "perquè recuperar-la com a punt neuràlgic va ser un encert l'any passat".

El festival reafirma la seva aposta per fomentar els artistes nacionals i consolidar un públic familiar i transversal.
A l'espera de conèixer el cartell complet del 37è FIMPT, Jordi Paulí ha anunciat que la Boban Markovic Orkestar, liderada pel virtuós trompetista serbi, conegut per actuar a diverses pel·lícules d'Emir Kusturica, serà el cap de cartell d'aquesta edició. Una proposta carregada d'energia i vitalitat, purament balcànica, i amb un directe imponent. "Una aposta segura", afirma el director artístic.RP presentació FIMPT cartell
L'acte també ha servit per presentar la nova imatge gràfica del festival, a càrrec de l'artista Joan Celorio, encarregat de dissenyar el cartell de les darreres quatre edicions del FIMPT.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00