Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/01/2014

En marxa el projecte Cafè Caliu d'esmorzars socials

La cuina del centre cívic La Geltrú és l'espai ideal per a aquest servei    La cuina del centre cívic La Geltrú és l'espai ideal per a aquest servei

L'Associació Alè, de la Mesa d'Entitats Socials de VNG, posa en marxa un servei d'esmorzar per a les persones que pateixen mancances alimentàries a la ciutat

17 persones de la ciutat amb dificultats econòmiques utilitzen aquests dies el servei d'esmorzar social gratuït que ofereix l'Associació Alè, una entitat que pertany a la Mesa d'Entitats Socials de VNG i que a mitjans de novembre va veure complert el seu somni: oferir el primer àpat del dia a aquestes persones en un ambient càlid i acollidor.
I és que aquests esmorzars calents, sans i equilibrats, que s'ofereixen de dilluns a divendres de 8 a 10 del matí al centre cívic de La Geltrú, serveixen també per oferir una estona en què els usuaris es poden relacionar amb altres persones.

Entre els usuaris hi ha des de persones a títol individual fins a famílies senceres. Aquesta iniciativa està vinculada amb els serveis socials municipals, amb qui es fa un treball de coordinació i derivació. En el cas de persones que arriben per iniciativa pròpia, l'Associació Alè els fa una entrevista prèvia i, si s'escau, els aconsella demanar hora a primera acollida dels serveis socials per poder rebre també suport d'aquest servei públic i que es pugui estudiar el seu cas. Segons les previsions del responsable d'Alè, José Belzunces, en un futur podran atendre fins a un màxim de 40 persones.

Es tracta d'un servei que es pot utilitzar de manera temporal, que no és assistencial sinó social, i que a la llarga vol oferir altres serveis per a tots aquells usuaris amb habilitats socials, amb projectes d'inserció ocupacional o activitats d'economia de la llar, ensenyant a gestionar la Renda Mínima d'Inserció i els lots d'aliments.

Es busquen voluntaris
Ara la tasca d'Alè se centra en buscar persones voluntàries per ajudar de manera puntual de 8 a 10 del matí els dies laborables. De moment, els voluntaris d'Alè compten amb la col·laboració d'alguns usuaris del grup social ATRA, però a mesura que el projecte es va engrandint es necessiten més mans.
Sota el lema "Associació Alè: capacitat de sostenir un esforç", es dirigeixen a la gent que tingui "una actitud positiva i ganes d'ajudar, perquè la situació actual ens obliga a dedicar un petit esforç a les persones que més ho necessiten". Les persones interessades en col·laborar com a voluntaris poden escriure a associacioale@gmail.com.

L'altra manera de col·laborar és amb la donació d'aliments, que es pot fer als punts de recollida de tots els centres cívics i els casals d'avis municipals. En concret, demanen sucre, llet, galetes, cafè soluble, pa de motlle, mantega, cereals, brioixeria, sucs, cacau en pols, fruita en almívar o melmelada. També és benvinguda la donació d'estris de cuina, com tovallons de paper, coberteria, gots, plats o guants de làtex.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00