Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/04/2015

S'inicia un grup de suport emocional

L'objectiu és tenir cura dels cuidadors     L'objectiu és tenir cura dels cuidadors

La regidoria de Serveis Socials i l'atenció primària de Salut inicien un grup de suport emocional adreçat a familiars cuidadors de persones amb dependència per compartir experiències

El Centre d'Atenció Primària Integral de Baix-a-Mar acull cada dimecres a la tarda un grup de cuidadors familiars que s'estan fent càrrec de persones amb dependència.

Aquest grup és un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores no professionals que comparteixen una mateixa problemàtica, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura dels seus familiars. La finalitat és millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores i de les persones que cuiden.

En aquests grups, les persones gaudeixen d'un espai per compartir la seva experiència com a cuidadors amb d'altres persones que es troben en una situació similar. Durant les reunions es tracten temes com les fases del dol, la sobrecàrrega del cuidador, simptomatologia i senyals d'alarma, o consells de maneig del malalt en diferents patologies.

Les sessions s'han iniciat el 22 d'abril i finalitzaran el 30 de setembre, amb un total de 12 sessions d'una hora de durada, i són conduïdes per una infermera i una treballadora social. El grup pot acollir un màxim de 15 participants.

L'accés al grup es fa a proposta dels professionals del CAPI, que són els que atenen en el dia a dia i són coneixedors d'aquells familiars que exerceixen el rol de cuidador principal, i els que detecten la necessitat de recolzament i acompanyament en aquest procés de cura. És un recurs de proximitat, i complementa l'atenció a les famílies que es promou conjuntament des de l'atenció primària de Salut i els Serveis Socials de l'Ajuntament.

Les reunions es fan els dimecres de 16 a 17 h en una sala d'activitats del CAPI Baix-a-Mar, a la plaça dels Boleranys número 5.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00