Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/07/2013

VNG viu els primers actes de Festa Major

Una de les bèsties de foc participants a la mostra      Una de les bèsties de foc participants a la mostra

La V Mostra Nacional de Bestiari Infantil de Catalunya, la Hissada de la senyera i El Tingladu, actes més destacats

Vilanova i la Geltrú ha celebrat aquest cap de setmana els primers actes de Festa Major. Els carrers de la ciutat es van omplir de bèsties de foc, la tarda de dissabte, amb la celebració de la V Mostra Nacional de Bestiari Infantil de Catalunya.
La trobada va aplegar fins a 19 bèsties d'arreu del territori i de tipologies molt diferents, des de les que llençaven foc fins a les que expulsaven aigua o llaminadures, entre d'altres. Així doncs, s'hi van poder veure dracs, àligues, mulasses, cuques, falcons, cabres, mussolets, víbries, carpes, etc.

La representació vilanovina va estar formada per la carpa Juanita, la mulassa La Cabreta i els amfitrions dracs bessons i Drac Barrina de la Geltrú. La Mostra va finalitzar amb una ballada conjunta de totes les colles participants a la plaça de Sant Antoni. 

Hissada de la Senyera Hissada de la senyera

Un cop finalitzada la cercavila i a la mateixa plaça de Sant Antoni, l'actriu vilanovina Àurea Vidal va ser l'encarregada de llegir diversos poemes de Salvador Espriu, lectura que va donar inici a la tradicional hissada de la senyera. Com és habitual, la hissada va anar acompanyada de la interpretació del Cant de la Senyera, a càrrec de la coral Clau de Mar. L'acte va finalitzar amb una actuació dels Falcons de Vilanova.

Un altre dels actes destacats del cap de setmana ha estat El Tingladu de Can Pistraus, que ha aplegat milers de persones durant els concerts celebrats divendres, dissabte i diumenge. Joan Colomo, la Troba Kung-Fu, Pirat's Sounds Sistema o Miquel del Roig han estat alguns dels grups que han omplert de música la plaça de les Neus durant tot el cap de setmana. 

Taller de Festa MajorTaller de Festa Major

Continuen els actes
Al llarg d'aquesta setmana se seguiran celebrant diversos actes inclosos en el programa de Festa Major, com els tallers a càrrec de Lluís Amaré, el cinema a la fresca o la gimcana popular, a l'espera dels actes centrals de la festa, que tindran lloc durant el cap de setmana i dilluns.

Àlbum de fotos de la Mostra de Bestiari Infantil AQUÍ 

Àlbum de fotos de la Hissada de la senyera AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00