Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/09/2016

L'Escola Conservatori de Música comença el curs

Els alumnes més petits comencen amb classes de sensibilització musical      Els alumnes més petits comencen amb classes de sensibilització musical

Els diferents cursos de l'Escola i el Conservatori municipals s'han posat en marxa aquesta setmana, i la setmana que ve s'obren les inscripcions per al taller de música en família

Aquest dilluns 12 de setembre han començat les classes a l'Escola-Conservatori de Música Mestre Montserrat.
L'oferta d'aquest curs inclou Sensibilització I i II, per als alumnes més petits, de 6 i 7 anys. Els nens i nenes de Sensibilització I faran un recorregut per diferents aules del centre, de manera que durant el curs poden provar, mitjançant 2 sessions de 30 minuts, diferents instruments dels que s'imparteixen a l'escola.
A partir de Sensibilització II els alumnes tenen, a més de les classes de Sensibilització musical, 30 minuts de classe individual d'instrument.

Els ensenyaments continuen amb 4 cursos de Grau Elemental, al final dels quals tots aquells alumnes que ho desitgin poden accedir al Grau Professional.

A banda d'aquests cursos, l'Escola Municipal ofereix el programa de Música Activa, adreçat a aquelles persones que volen aprendre música com una activitat d'oci, o com una ampliació dels seus coneixements.

També disposa de grups estables com La Latin Band, La Marxin, La Banda d'Adults, i com a novetat d'aquest curs hi ha un Cor Modern, una assignatura optativa que consisteix en una formació grupal de veus mixtes a capella o acompanyades de piano, orientada a treballar diferents aspectes de la música moderna amb un repertori que pot anar des del gospel fins a temes musicals de pel·lícules, blues, jazz o rock/pop.

L'ECMMM també disposa de conjunts instrumentals de Grau Professional, com la Banda, l'Orquestra, la Big Band, el Consort de Flautes i el Guitarríssimo; així com els conjunts dels alumnes que cursen Grau Elemental, com l'Orquestra infantil i la Banda infantil.

Aquest curs, a més, s'ha creat una nova orquestra d'exalumnes i aficionats, on tenen cabuda els alumnes de Música Activa o Nivell Mitjà de l'Escola amb el nivell requerit, així com tots aquells exalumnes que tinguin ganes de gaudir de la música formant part d'una orquestra. Aquest conjunt neix amb la voluntat de ser un referent per a totes aquelles persones que estimin la música, tant de la ciutat com de tota la comarca.
La direcció d'aquesta orquestra anirà a càrrec d'Esteve Colomès, professor de contrabaix de l'Escola Conservatori Municipal de Música de Vilanova i la Geltrú, i per formar-ne part cal posar-s'hi en contacte.

D'altra banda, de dilluns vinent, dia 19, fins al 30 de setembre, s'obriran les inscripcions al Taller de Música en família que, com altres anys, consta de 8 sessions de tres quarts d'hora adreçats a nens i nenes de 4 a 36 mesos.

Més informació a la web de l'Escola

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00