Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/07/2013

L'Ajuntament de VNG i Catalunya Caixa signen un conveni per destinar pisos a lloguer social

conveni permet oferir habitatges de lloguer social a preus assequibles   El conveni permet oferir habitatges de lloguer social a preus assequibles

El conveni preveu que l'Ajuntament de la ciutat pugui gestionar fins a 25 habitatges que l'entitat financera té a la capital del Garraf

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i el director de Zona de Catalunya Caixa, Jordi Valero han formalitzat l'acord assolit entre el Govern municipal i l'entitat financera per oferir en lloguer social alguns dels pisos que Catalunya Caixa té en cartera a la ciutat.

Durant la presentació del conveni, el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet ha destacat la voluntat de col·laboració que ha demostrat Catalunya Banc i el fet que "ha estat la primera entitat que s'ha mostrat oberta a col·laborar amb l'Ajuntament". En aquest sentit, el regidor d'Habitatge ha posat de manifest que el conveni que avui s'ha signat "permetrà oferir habitatges a les famílies més necessitades del nostre municipi a preus realment assequibles, d'entre 150 i 250 euros mensuals".

En primer terme l'acord d'aquest matí posa a disposició de l'Ajuntament de VNG 3 habitatges, però es contempla segons la disponibilitat de la mateixa entitat financera que puguin arribar a ser 25 els pisos de lloguer social gestionats per l'Ajuntament de la ciutat. Sobre aquesta qüestió el delegat territorial de l'entitat, Ignacio Martínez ha manifestat que "Catalunya Caixa inclou el conveni d'avui en el pla de col·laboració que hem iniciat amb diversos ajuntaments d'arreu de Catalunya". Aquest pla, segons ha explicat Ignacio Martínez, "ha suposat que des de l'inici de la crisi Catalunya Caixa hagi destinat 1700 pisos a lloguer social, 500 dels quals s'han posat a disposició d'administracions i organitzacions públiques per a la seva gestió".

A la signatura del conveni també hi ha assistit la regidora de Serveis Socials, Esports i Medi Ambient de l'Ajuntament de VNG, Blanca Albà i l'alcaldessa de la ciutat que és qui ha formalitzat l'acord. L'alcaldessa Lloveras ha destacat que la problemàtica de l'habitatge "ha canviat molt en aquests dos anys i és difícil trobar la col·laboració i complicitat de les entitats financeres, com és el cas de Catalunya Caixa". Neus Lloveras ha afirmat que "continuarem treballant perquè la situació social al voltant de l'habitatge és molt fràgil i cal continuar fent avenços com l'acord que avui hem signat".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00