Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/05/2016

Un trist favor de Neus Lloveras a l’AMI

(Nota de premsa de la CUP)

Des de la CUP de Vilanova i la Geltrú considerem que Neus Lloveras, alcaldessa de la ciutat i presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), s'equivoca i no fa cap favor a l'agrupació dels municipis independentistes quan demana públicament no desobeir els requeriments de l'Audiència Nacional espanyola. Creiem que l'AMI no es pot convertir en una subordinació de tots els ajuntaments independentistes a l'estratègia de Convergència Democràtica de Catalunya. Perquè per a això ja hi ha la formació a la qual està afiliada.

Des de l'Esquerra Independentista, considerem que l'AMI ha d'estar al servei dels ajuntaments independentistes i integrar les diferents respostes a l'atac virulent de l'Audiència Nacional: tant la de callar i obeir que defensa Neus Lloveras i el seu partit, com la de desoir els requeriments de l'Audiència Nacional, com es va acordar a la Declaració del 9-N. Igualment, ens consta que la junta de l'AMI no ha aprovat res en el sentit que defensa Neus Lloveras. Per tant, la presidenta de l'AMI, o parla per ella, o s'expressa de manera partidista.

La CUP de Vilanova considerem que a l'alcaldessa de Vilanova i presidenta del Ple no li corresponia decidir unilateralment donar compliment als requeriments de l'Audiència Nacional, sinó que li corresponia al Ple i a la seva majoria sobiranista, que va donar suport a la Declaració del 9-N al municipi i que, per tant, en som afectats directes. En unes declaracions recents a La Xarxa, Neus Lloveras reconeixia que “cal treballar fermament i de manera conjunta, el màxim d'unitària, per salvar els obstacles”. A la seva ciutat, no ha predicat amb l'exemple en apostar per la via unilateral: així doncs, encara és hora que l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ens lliuri una còpia del requeriment de l'Audiència Nacional així com el document de resposta. L'hem demanat de manera informal i també formalment, a través d'un prec a l'últim ple i també a través d'instància. Ara per ara, continuem esperant.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00