Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/10/2014

Torna el Gran Recapte del Banc dels Aliments de Catalunya

Els voluntaris es poden inscriure fins al 10 de novembre        Els voluntaris es poden inscriure fins al 10 de novembre

Vilanova se suma un any més a la recollida que es farà els dies 28 i 29 de novembre. Es necessiten 20 mil voluntaris per cobrir els 2.000 punts de recollida

Per sisè any consecutiu, els quatre bancs d'aliments de Catalunya organitzen una campanya de recollida solidària d'aliments amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones que ho necessiten.
Per fer-ho possible es necessiten 20.000 voluntaris en 2.000 punts de recollida a supermercats i mercats de tot Catalunya, els dies 28 i 29 de novembre, sota la denominació de "EL GRAN RECAPTE 2014".
La campanya de difusió s'ha engegat sota el lema "Tu el pots fer més gran" i està protagonitzada per destacats actors i actrius com Blanca Portillo, el vilanoví Toni Albà, Lluís Soler, Marta Marco, Fermí Reixach, Paul Berrondo i Queco Novell.

Per inscriure's com a voluntari o voluntària cal fer-ho abans del 10 de novembre, accedint a la web http://www.granrecapte.com/ca/voluntariat/ i escollir la població, el supermercat i l'horari.

Aquest recapte, a diferència del que es fa cada any el mes de juny, no s'organitza des de Vilanova i la Geltrú ni des de la Mesa d'Entitats Socials. En aquest cas són els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, que aquí compten amb la col·laboració de la delegació del Garraf de la Fundació Banc dels Aliments. Per això la millor manera d'inscriure's és a través de la seva web, tot i que si alguna persona té dificultats pot utilitzar els correus electrònics delgarraffba@gmail.com o granrecaptegarraf@gmail.com.

A Vilanova se sumen a aquesta campanya un total de 22 establiments: 5 supermercats Condis, 4 Caprabo, 6 JR, 3 Mercadona, 1 Simply, 2 Bon Preu Esclat, i 1 LIDL.

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones del nostre entorn rebin ajuda alimentària. També serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que ha anat creixent arran de la crisi econòmica i social que estem vivint. Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. L'any 2013 el Gran Recapte va recollir 3.634.000 kg en més de 1.900 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 20.000 voluntaris.

La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya, un per demarcació. Són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net. Els aliments són rebuts i distribuïts gratuïtament. El treball de les persones col·laboradores és voluntari, basat en el principi de la solidaritat. La distribució es fa de manera equitativa: sempre a través d'entitats socials reconegudes i homologades, que poden assegurar el destí adequat dels ajuts alimentaris.

El Gran Recapte se celebra des de l'any 2009 amb dos objectius essencials: recollir aliments nutritius de llarga durada, com ara llegums, conserves de peix, llet i oli; i sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostre país, i a la vegada, afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l'any.

La recollida es realitzarà divendres 28 i dissabte 29 de novembre a mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes. Però també es poden fer donacions online al web per a totes les persones que no puguin desplaçar-s'hi: https://www.bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments/

Els aliments que es recullin a la comarca del Garraf es repartiran als diversos bancs de queviures de la comarca.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00