Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/10/2015

Estudiar i treballar a Alemanya per a joves de 18 a 27 anys

    Les sessions són el 6 i el 27 de novembre. Reserva la teva plaça  Les sessions són el 6 i el 27 de novembre. Reserva la teva plaça

El programa de Formació Dual a Alemanya permet que els joves puguin rebre formació professional, alternant les classes amb un treball remunerat.

El divendres 6 de novembre i el dimarts 17 de novembre es faran a l'Oficina Jove de Vilanova i la Geltrú les sessions informatives del programa Formació Dual a Alemanya "The job of my life".

Es tracta d'un programa emmarcat en el MobiPro EU, que té com a objectiu fomentar la mobilitat professional de joves d'altres països de la Unió Europea que desitgin anar a Alemanya a fer una formació professional, alternant l'aprenentatge a les aules amb un treball remunerat a l'empresa. El programa possibilita augmentar les possibilitats d'inserció laboral de molts joves aturats, ja que se'ls proporciona formació professional i lingüística, totalment subvencionada, i una percepció econòmica per alumne de 818 € mensuals.

Per participar al "The job of my life" cal tenir entre 18 i 27 anys, DNI o permís de llarga duració UE, titulació mínima d'ESO o GFGM (queden exclosos els estudiants amb màster universitari) i tenir actituds de maduresa, responsabilitat, esforç i compromís. Cal destacar que no és necessari tenir coneixement de l'idioma, ja que el programa inclou un curs d'alemany de 600 hores a Barcelona, previ a l'inici de les pràctiques a Alemanya.

L'any passat van passat van voler participar de l'experiència 5 joves vilanovins, que actualment estudien i treballen en diferents localitats germàniques.

Les sessions que es faran a l'Oficina jove de Vilanova i la Geltrú són de caràcter informatiu, i prèvies a la selecció dels joves de la ciutat. En elles s'explicarà amb detall el procés, els requisits, els avantatges i condicionants del programa.

La primera sessió es farà el divendres 6 de novembre d'11 a 13 hores, i anirà a càrrec de l'Institut IDEA, una de les dues empreses adscrites al programa. En concret, aquesta es dedica als sectors del comerç, logística, serveis socials, gastronomia, hostaleria i tècnic). La segona sessió s'ha programat pel dimarts 17 de novembre de 17 a 19 hores, a càrrec de CONNECTUM, que es dedica als sectors d'hosteleria, gastronomia, cura de la gent gran i tècnic)

Després de les xerrades, les persones interessades podran demanar la seva admissió al programa. Els seleccionats iniciaran al gener el curs d'alemany a Barcelona, de manera que puguin començar les pràctiques a Alemanya el mes de juliol i, posteriorment, al setembre començar la formació professional de 2 o 3 anys.

Per assistir a les sessions cal fer una reserva de plaça  per internet, o bé demanar-ho presencialment a l'Oficina Jove Garraf (Rasa del Miquelet, 16, Vilanova i la Geltrú) telf. 93 893 77 77

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00