Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/02/2014

VNG acull una jornada del Centre Internacional d'Investigació dels Recursos Costaners sobre la costa i el clima

Enric Fossas, Neus Lloveras, Sebastià Olivella i Agustí Serra en l'obertura de la jornada sobre 'Costa i clima' Enric Fossas, Neus Lloveras, Sebastià Olivella i Agustí Serra en l'obertura de la jornada sobre 'Costa i clima'

L'alcaldessa de VNG reitera, en l'obertura d'aquesta jornada, l'aposta del Govern pel mar en totes les vessants, econòmica, turística, acadèmica o de recerca

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha participat aquest matí en la presentació i obertura de la jornada 'Costa i Clima:aprendre del passat per encarar el futur' que s'ha realitzat al Molí de Mar. La jornada, organitzada pel Centre Internacional d'Investigació dels Recursos Costaners ha comptat també en l'acte de presentació amb el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Fossas, el director de l'Escola de Camins (ETSECCPB), Sebastià Olivella i el president del CIIRC i director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra.

En la seva intervenció Neus Lloveras ha parlat de la satisfacció com a alcaldessa de VNG que la ciutat hagi acollit aquesta trobada i ha expressat l'aposta del Govern municipal pel mar. En aquest sentit, l'alcaldessa de VNG ha afirmat que "el Govern creu en les possibilitats que ofereix el mar ja sigui des de la vessant econòmica, turística, acadèmica o de recerca i el fet d'acollir una trobada com aquesta n'és una mostra de l'interès que tenim". Neus Lloveras ha fet l'oferiment a l'organització per acollir altres jornades acadèmiques o congressos amb la voluntat que Vilanova i la Geltrú "segueixi sent un referent en el món nàutic i mariner".

Entre els temes que ha abordat la jornada d'avui al Molí de Mar destaca la ponència sobre 'la recerca a Catalunya. Perspectives de futur'; 'La costa i el clima. El projecte europeu RISES-AM' o la 'Contribució a la sostenibilitat costanera-XX anys del CIIRC'.

En finalitzar la jornada la regidora d'Educació i Societat de la Informació, Ariadna Llorens ha volgut saludar els organitzadors i responsables del CIIRC amb qui ha parlat sobre "la importància per una ciutat com Vilanova i la Geltrú de tenir uns estudis nàutics i relacionats amb el mar". Així mateix, la regidora d'Educació ha convidat formalment als membres del CIIRC, i la petició ha estat acceptada, "a formar part de la Mesa Nàutica constituïda al mes de desembre passat". La Mesa Nàutica és un ens integrat per agents vinculats a la universitat, la recerca, la tecnologia, les infraestructures i l'educació que treballen conjuntament amb l'Ajuntament de la ciutat per aconseguir estudis universitaris i de Formació Professional dual en l'àmbit del mar.

Aquesta jornada s'ha celebrat per commemorar el vintè aniversari del Centre Internacional d'Investigació de Recursos Costaners i ha estat organitzada per la Generalitat de Catalunya, el Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC, la Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00