Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/05/2016

El Govern demana a la Generalitat la millora del finançament i més inversions en sanitat al Garraf

Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz   Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz

CiU i PSC presentaran una moció al Ple de juny reclamant l'acompliment de compromisos adquirits

 El govern municipal portarà a aprovació una moció en el Ple del mes de juny per exigir a la Generalitat de Catalunya un millor tracte a l'atenció sanitària al Garraf tant pel que fa a la dotació econòmica actual com a inversions de futur. L'alcaldessa, Neus Lloveras, i el portaveu del Govern, Juan Luís Ruiz, han posat de manifest la voluntat de CiU i PSC de "reclamar de forma clara el què és just per la comarca". Ruiz ha recordat el dèficit històric en temes de sanitat i ha convidat a la resta de grups polítics a sumar-se a la demanda.

Pel que fa a les inversions en sanitat, la moció s'adreça al Departament de Salut i recorda els compromisos que ha anat adquirint al llarg del temps. Neus Lloveras ha recordat que "fa molts anys que estem treballat en les necessitats de sanitat de la comarca" i ha qualificat d'inacceptable el fet que "hi havia compromisos amb l'anterior conselleria de salut i no s'han complert, el que no podem acceptar és que cada vegada que hi ha un canvi de conseller, tornem a començar".

L'alcaldessa ha recordat tots els acords i els treballs que s'han anat duent a terme que va arribar al concurs d'idees per construir un nou hospital a Vilanova i la Geltrú. "El primer era molt ambiciós i es va fer un treball per fer-lo viable. Va acabar el setembre de 2014 i des de llavors estem a l'espera de començar. Fa 18 mesos que no tenim cap notícia, és més, la notícia és que hem de començar de zero. Això com alcaldessa i com a presidenta de Consorci Sanitari del Garraf no ho puc admetre".

Sobre la millora del finançament sanitari, Lloveras ha recordat que el departament de Salut va acceptar un Pla de Viabilitat l'abril de 2015 que suposava una millora en l'aportació anual de 2,7 milions d'euros. "Un milió es va rebre el setembre del 2015, d'això fa un any i no tenim cap noticia sobre quan rebrem l'1,7 restant. La nostra queixa és molt enèrgica perquè hi ha una sèrie d'inversions que s'han de fer. Hi ha instal·lacions obsoletes, s'ha d'invertir, tenim llistes d'espera llarguíssimes".

Un altre aspecte sobre el qual l'alcaldessa ha fet esment ha estat sobre els treballadors. "Porten molts anys fent sacrificis, fent esforços, des de fa molt de temps, però tot això té un límit, és absolutament urgent que es pugui regularitzar aquest infrafinaçament."

Els representants del govern municipal s'han compromès a fer totes les accions que calgui fins a revertir aquesta situació. D'entrada faran arribar la proposta de moció als municipis del Garraf i al consell comarcal perquè també l'aprovin.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00