Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/11/2016

Les escoles de la ciutat renoven el compromís amb l'Agenda 21 escolar

L'acte s'ha fet a l'entarimat de la Fira de Novembre, al parc de Baix-a-Mar    L'acte s'ha fet a l'entarimat de la Fira de Novembre, al parc de Baix-a-Mar

L'acte de signatura suposa un compromís amb el medi ambient i amb el futur del planeta

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la regidoria de Medi Ambient i amb la col·laboració de les escoles de la ciutat, organitza anualment l'acte de renovació del compromís entre l'escola i la ciutat per avançar conjuntament en el camí de treball cap a una educació sostenible.
L'acte més important del curs escolar dins del programa Agenda 21 escolar s'ha fet en el marc de la Fira de Novembre, amb presència de representants dels centres d'infantil, primària i secundària de la ciutat que hi participen.

En nom de totes les escoles de la ciutat, un alumne de l'escola Llebetx ha lliurat als regidors de Medi Ambient i Educació un decàleg de les bones pràctiques ambientals a la Fira de Novembre.
Compromís Agenda 21 escolar petita
La signatura del compromís s'ha materialitzat en un quadre amb el logotip del programa d'Educació Ambiental. Després de signar-lo els dos regidors, l'han anat signant els representants de les escoles participants, que han llegit la seva aportació a l'Agenda 21 escolar.
Entre els compromisos que han adquirit els alumnes hi ha els de reciclar l'oli de cuina, no malgastar l'aigua, tenir cura de l'hort escolar, reciclar els residus, reduir el consum energètic, reciclar el paper, utilitzar carmanyoles per reduir residus, evitar el malbaratament alimentari, o crear tallers de tecnologia sostenible i decàlegs verds del centre escolar.

Gerard Llobet, cinquè tinent d'Alcaldia i regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, ha agraït als alumnes "aquest és un compromís amb el medi ambient, amb la ciutat i amb la terra, i us demano que el feu extensiu a les vostres famílies i amics, perquè es tracta del nostre futur".
Compromís Agenda 21 escolar petita1
Per la seva banda, Joan Martorell, regidor d'Educació i Ocupació, els ha demanat que facin saber a casa "que des de l'Ajuntament i les escoles fem moltes coses per ajudar a que el nostre món sigui habitable d'aquí a uns anys".

Les escoles que han renovat el seu compromís per a aquest curs 2016-2017 són: Pompeu Fabra, Sant Bonaventura, Escola Pia, Divina Providència, Canigó, l'Arjau, El Cim, La Pau, Cossetània, Llebetx, Sant Jordi, Santa Teresa; instituts Lluch i Rafecas, Manuel de Cabanyes, Joaquim Mir, Dolors Mallafrè i Baix-a-Mar; i la llar municipal d'infants l'Escateret.
Agenda 21 Escolar és un programa pensat per facilitar la implicació dels centres educatius en l'ambiciós projecte planetari d'imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l'entorn més immediat. Suposa un compromís de la comunitat educativa i un pla d'acció a favor de la millora ambiental i social del centre educatiu i el seu entorn. Els seus objectius bàsics són la millora ambiental de l'entorn escolar, la innovació i qualitat educativa, i la participació en la comunitat local.Compromís Agenda 21 pano

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00