Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/05/2015

Joves i gent gran intercanvien experiències dins el programa 'Missives entre generacions'

L'escola Llebetx ha visitat el Centre de Dia CAPI Baix-a-mar    L'escola Llebetx ha visitat el Centre de Dia CAPI Baix-a-mar

Alumnes d'escoles de Vilanova i la Geltrú comparteixen activitats amb els avis i àvies de les residències i centres de dia de la ciutat

Aquest matí, alumnes de les escoles Ginesta i Llebetx han visitat, respectivament, la residència Els Josepets i el Centre de Dia CAPI Baix-a-mar i han compartit amb avis i àvies una estona de cançons i activitats.

Es tracta de la darrera trobada d'aquest curs que fan les escoles amb les residències de gent gran de la ciutat i que s'inclou dins el programa Missives entre generacions.

En aquesta ocasió han comptat amb la visita de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i de la regidora de Cultura, Marijó Riba. Neus Lloveras ha explicat a joves i grans "la importància de poder compartir les experiències de la gent gran i que els joves puguin escoltar de primera mà els seus coneixements". A la vegada, també ha valorat molt positivament les visites que fan els i les alumnes vilanovins als avis i àvies de les residències i centres de dia de la ciutat, amb qui mantenen una comunicació al llarg del curs escolar.

Missives03
Missives entre generacions és una activitat que impulsa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb l'objectiu d'afavorir les relacions interpersonals i d'apropar la mainada a la gent gran que viu en residències o assisteixen a centres de dia de Vilanova i la Geltrú.

Durant el curs aquests tàndems d'escoles-residències s'han trobat en dates determinades com el Nadal, el Carnaval o Sant Jordi i s'han enviat les missives. Aquestes han estat en forma de cartes, fotografies, treballs manuals, webcam o visites directes amb els avis i els han donat l'oportunitat de conèixer-se mútuament.

Les missives es tanquen mitjançant una festa de cloenda en què nens i avis comparteixen una estona junts, es canten cançons, ballen i s'intercanvien regals. La propera setmana es farà la darrera de les visites entre els alumnes de les escoles L'Arjau i Pompeu Farbra i la Casa d'Empara i el Centre de Dia Masbau, respectivament.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00