Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/03/2016

La importància de les xarxes socials en el procés de recerca de feina

L'IMET realitza tallers on s'ensenya a gestionar de forma òptima aquestes eines

En el darrer informe publicat per Infoempleo juntament amb Adecco sobre Redes Sociales y Mercado de trabajo 2015, s'extrauen unes dades que indiquen el paper destacat que juguen avui dia les xarxes socials en la recerca de feina. Entre aquestes dades, cal destacar:

- El nombre de candidats que han enviat el seu CV a una oferta de feina que han conegut a través de xarxes socials ha augmentat, des de 2011, en més d'un 30% , arribant fins al 76% en aquest últim any.

- El 88 % de les empreses a Espanya reconeixen comprovar la reputació online del candidat abans de contractar-lo. Un de cada tres consulta sempre la seva activitat en xarxes socials.

- El 69 % dels professionals de RRHH consideren que el candidat actiu en xarxes socials té més oportunitats laborals.

A través de les xarxes socials aplicades a la recerca de feina podem fer un seguiment en temps real de les ofertes de treball, tenint així més oportunitats de ser uns dels primers candidats apuntats a les ofertes; publicar el nostre currículum o continguts professionals on line per a que les empreses el puguin veure; i fer Networking, construint contactes professionals de valor que ens porti a l'èxit: aconseguir una feina.

Els principis a tenir en compte per realitzar una bona gestió de les xarxes socials enfocades a la recerca de feina serien:

- Confeccionar un perfil professional per a cada xarxa social que utilitzem. Fer servir paraules claus per a la descripció de la nostra professió per facilitar la recerca als reclutadors.

- Utilitzar les mateixes dades i foto professional per a cada xarxa social. Cuidar la imatge.

- Realitzar un treball continu per crear i mantenir la marca personal, que és la projecció de la nostra imatge, però també l'empremta que deixem amb la nostra activitat professional.

- Ser educat/da. El comportament ha de ser el mateix que en la vida off line. A les xarxes socials no hi ha una segona oportunitat: el que es penja queda per sempre.

- Cuidar les faltes d'ortografia i l'expressió escrita.

Facebook o Twitter poden tenir la seva utilitat a l'hora de fer recerca: participar de grups que publiquen ofertes, seguir empreses objectius, crear llistes d'interessos i contactar amb responsables de RRHH són algunes de les accions que es poden realitzar des d'aquestes aplicacions.

A l'IMET es realitzen de forma periòdica tallers on s'ensenya a la persona usuària a gestionar de forma òptima les xarxes socials per a la recerca de feina. Les persones interessades poden adreçar-se directament a InfoImet i sol·licitar de participar-hi.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00