Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/08/2012

La policia local recomana revisar les normes de circulació a les rotondes

Molts conductors desconeixen com circular de manera correcta per una rotonda Molts conductors desconeixen com circular de manera correcta per una rotonda

Repunten lleugerament els accidents l'any 2011, després de dos anys de descens de sinistralitat en les 10 rotondes més conflictives

El desconeixement de les normes de circulació a les rotondes converteix aquests punts en un dels llocs amb més accidents de circulació a la ciutat. La Policia Local de Vilanova recorda dues normes bàsiques, en primer lloc que cal donar preferència de pas als vehicles que estan a l'interior de la rotonda i la segona és que, un cop dins de la rotonda, cal circular preferentment per la dreta i no fer mai la maniobra de l'interior a l'exterior sense respectar la preferència del vehicle que circula per l'exterior.

Durant l'any 2011 la Policia Local va comptabilitzar 28 accidents en les 10 rotondes més conflictives de VNG, situades 5 a la ronda d'Europa, 4 a la Ronda Ibèrica i una altra a la cruïlla entre el Carrer de Josep Coroleu i l'avinguda de Jaume Balmes.

En aquests mateixos punts l'any 2010 hi ha haver una xifra lleugerament inferior de topades, 24, després de dos anys amb xifres més elevades ( 2008: 36 accidents, 2009:32 accidents ).

En aquests quatre anys els punts on s'han anat produint accidents reiteradament son les rotondes de la Ronda Ibèrica amb el carrer de l'Abat Escarré ( al costat dels jutjats) per un cantó, i per l'altre de la mateixa ronda amb el carrer de Miquel Guansé.

En canvi tres de les rotondes de la Ronda d'Europa en els últims dos anys han deixat de ser considerades punts negres, ja que s'hi han produït menys de tres sinistres en un any.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00