Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/01/2014

El Ple aprova per unanimitat iniciar els tràmits per nomenar Albert Salvany com a fill predilecte de la ciutat

 Intervenció d'August Bover Intervenció d'August Bover

S'aprova sancionar els immobles permanent desocupats, propietat de les entitats financeres

El Ple Ordinari del mes de gener de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és va obrir amb la declaració institucional, que va llegir l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, acompanyada a la taula presidencial del cinc portaveus municipals de CiU, PSC, PP, CUP i ICV amb motiu de la mort de dues vilanovines a causa de la violència masclista. Podeu llegit la notícia i el text de la declaració clicant AQUÍ.

De l'apartat ordinari del ple destaca l'aprovació amb els vots a favor de CiU, PP, CUP i ICV i l'abstenció del PSC, del Reglament del servei de transport urbà del municipi de Vilanova i la Geltrú. Així mateix es va aprovar, en aquesta ocasió amb els vots a favor de CiU, PSC i PP, el vot en contra de la CUP i l'abstenció d'ICV, de la pròrroga del Servei de transport Col·lectiu Urbà.

El capítol de mocions es va obrir amb la proposta de CiU i ICV, amb el suport de la CUP, amb relació a la celebració de la consulta sobre el futur de Catalunya. Aquesta moció va estar introduïda per la intervenció del president d'Òmnium Cultural Garraf, August Bover; i va estar aprovada amb els vots a favor de CiU, PSC, CUP i ICV i el vot en contra del PP. Així mateix es va aprovar per unanimitat la moció de la CUP sobre el trasllat de l'escola Pasifae; com també la moció de la CUP, amb el suport d'ICV i del PSC, per a la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d'Entitats financeres i altres grans empreses. Aquesta darrera moció, com va dir el portaveu de la CUP, va estar iniciativa de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). També es va aprovar de manera unànime la moció de CiU, amb el suport d'ICV, CUP, PP i PSC, d'adhesió al Manifest de les entitats del tercer sector social de VNG. Aquesta moció també va ser defensada per Ramon Carbonell, de Càrites Interparroquial; i per Núria Plana, que va ser l'encarregada de llegir el manifest.

També es van aprovar per unanimitat les mocions del PSC per tal de nomenar Albert Salvany com a fill predilecte de Vilanova i la Geltrú; i una altra sobre els treballs del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. La moció d'ICV sobre l'increment de la pobresa energètica i per tal de garantir l'accés als consums energètics mínims vitals a la ciutadania, també es va aprovar de manera unànime.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00