Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/06/2010

Se celebra a VNG la primera trobada d'embarcacions tradicionals del Garraf

El bergantí Cyrano ha estat a VNG El bergantí Cyrano ha estat a VNG

L'activitat ha servit per presentar la goleta Äran, que ha fet dues sortides obertes al públic

Una vintena d'embarcacions de navegació tradicional han estat aquest cap de setmana al Port de Vilanova i la Geltrú, en la primera trobada d'aquest tipus al Garraf. S'hi han concentrat tant naus petites com de grans, com la goleta Äran o el bergantí Cyrano, embarcacions de vela llatina o de rems, que han arribat a transportar més de 90 persones a bord. També s'ha comptat amb embarcacions institucionals del Museu Marítim de Barcelona, del Museu de Palamós i del Consorci El Far. 

Des de divendres fins ahir diumenge els vaixells han estat a Vilanova i la Geltrú. L'activitat ha servit per presentar la goleta Äran, que ha efectuat travesses fins a Sitges i per la platja vilanovina. Els objectius principals de la trobada han estat reivindicar el patrimoni marítim i impulsar a la ciutat i a la comarca un nucli de navegació tradicional, a més a més de potenciar els valors culturals, ambientals i socials que conté. 

La convocatòria s'ha emmarcat en la quarantena Setmana del Mar-Festes de Sant Pere i també ha permès celebrar la segona Festa del Mar de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, entitat organitzadora de la trobada, juntament amb el Consorci dels Colls i Miralpeix-Costa del Garraf i amb l'Institut Setmana del Mar. S'ha comptat amb la col·laboració dels clubs nàutics de Vilanova i la Geltrú i Sitges, de Vilanova Grand Marina, del Port de Vilanova i la Geltrú, del Port Ginesta, de Capitania Marítima i de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00