Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/04/2015

La 5a edició de la Fira Zona E omple la plaça de Soler i Carbonell de propostes educatives i professionals

Prèviament a l'obertura del recinte firal s'ha fet públic que Vilanova i la Geltrú tindrà el curs vinent un nou Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil

L'obertura de la cinquena edició de la 'Fira Zona E. Sortides Educatives i Professionals del Garraf' ha anat precedida de l'anunci públic de l'atorgament, per part del Departament d'Ensenyament, d'un nou cicle formatiu a la ciutat. La Generalitat ha concedit el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Educació Infantil a l'escola Santa Teresa de Vilanova i la Geltrú. Aquest nou cicle, de la família de Serveis a la Comunitat, disposarà de 30 places i es desenvoluparà durant dos anys. 

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, ha destacat "la importància d'aquest nou cicle formatiu que se suma a la posada en marxa el curs vinent del nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà dual de Manteniment electromecànic de vaixells d'esbarjo i seveis portuaris a l'Institut Lluch i Rafecas". Segons Ariadna Llorens, els nous cicles formatius aconseguits per a la ciutat són "una gran oportunitat, també per al territori i van en la línia estratègica que tenim d'enfortir la formació professional seguint els criteris que hi ha a nivell europeu on s'aposta per una formació professional que obri les portes a la inserció laboral dels joves". En aquest sentit, el director de l'escola, Francesc Lázaro, ha explicat que el nou CFGS d'Educació Infantil obre les portes a treballar en l'àmbit de l'educació de 0 a 6 anys "així poden treballar com a mestres d'aula o auxiliars en l'etapa de 0 a 3 anys i com a auxiliars o vetlladors en l'etapa de 3 a 6 anys". D'altra banda, ha explicat Noli Martín, directora pedagògica de l'escola Santa Teresa, "som l'únic centre educatiu de la ciutat i de més enllà de la comarca acreditats per impartir aquesta formació". Segons Noli Martín, ja feia temps que es registrava demanda per poder seguir aquest estudis a la ciutat. 

L'anunci públic d'aquests nous estudis a la capital del Garraf han estat el punt de partida de la inauguració de la cinquena Fira Zona E que es podrà visitar des d'avui i fins demà a les 14 h, a la plaça de Soler i Carbonell de Vilanova i la Geltrú. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras i la regidora d'Educació, Ariadna Llorens, acompanyades dels directors generals de Centres Públics i Concertats-Privats de la Generalitat, Antoni Llobet i Miquel Garcia, respectivament; del president del Consell Comarcal i regidor del Grup municipal dels PSC, Juan Luís Ruiz; del primer tinent d'alcaldia de l'ajuntament de Canyelles, Joan González; del director de l'EPSEVG, Frederic Vilà i de la delegada territorial de la UOC, Mercè Mas, entre d'altres autoritats, han visitat tots els estands per conèixer la diversitat d'oferta formativa present a la Zona E 2015. 

Sobre la fira, l'alcaldessa de la ciutat n'ha destacat "la consolidació". Segons Neus Lloveras "s'ha anat ampliant i realment ha esdevingut unafira on es pot veure tota l'oferta formativa de la comarca i més enllà". Per a l'alcaldessa de VNG a la fira Zona E trobem representat l'ampli ventall de formació que hi ha a la capital del Garraf i ha qualificat de "molt bona notícia" el nou CFGS d'Educació Infantil que la Generalitat ha atorgat a l'escola Les Tereses ja que "ens falta més formació professional, tenim llicenciats i gent que no té formació i hem de lluitar per aquesta franja mitjana". En aquest sentit, Neus Lloveras ha reconegut que "a VNG calia aconseguir formació professional adaptada a la demanda de la zona i amb l'FP dual de manteniment ferroviari i amb l'FP, també dual, de manteniment electromecànic de vaixells d'esbarjo i serveis portuaris hem aconseguit millorar el nostre posicionament". 

Zona E alcaldessa moto

Durant el recorregut, l'alcaldessa no ha deixat passar l'oportunitat de provar els prototips de l'equip Vilanova Formula Team de la UPC i d'utilitzar el simulador de conducció de motos que han portat fins a la Fira Zona E l'equip d'estudiants EPSEVG-3-Team que juntament amb l'escola de conducció Honda han dissenyat i, estan en procés de producció i construcció, una motocicleta de combustió elèctrica que competirà durant el 2016. Així mateix, tant l'alcaldessa de VNG com la regidora d'Educació han estat provant a l'estand de Neàpolis un original piano fabricat amb fruites i verdures que funciona mitjançant un circuit intern elèctric. Aquest és un dels projectes que es desenvolupen dins el programa ‘Makers' i que l'empresa Tecnolab du a terme a l'Agència Pública d'Innovació Nèpolis.

Àlbum de fotos de la Fira Zona E 2015 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00