Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/05/2016

La Masia Cabanyes acull la més original cloenda de la Ruta del Xató 2015-2016

Els periodistes van haver de fer les diverses salses de Xató sota la supervisió del xef Raül Balam

L'incomparable marc dels jardins de la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, va servir d'escenari per a fer una Classe Mestra de Xató per a periodistes i per acomiadar la temporada de la Ruta del Xató 2015- 2016, tot agraint al col•·ectiu i als mitjans de comunicació la seva tasca a l'hora de fer ressò de la Ruta del Xató.

Amb una vintena de periodistes inscrits, la majoria de mitjans locals però també de Barcelona i Tarragona, acompanyats de xefs professionals i mestres Xatonaries, que han explicat pas a pas com fer el xató de cada població als periodistes participants, la festa ha estat conduïda per l'ambaixador del Xató d'aquesta temporada, el xef, Raül Balam. La Classe Mestra ha estat animada pel periodista i comunicador Vilanoví Carles Garcia Guinda. Els diferents xatós han estat de Vilanova i la Geltrú, Vendrell, Calafell, Vilafranca del Penedès i Sitges, L'acte ha estat una successió d'anècdotes i bons moments, amb tots els periodistes entregats al morter, sempre seguint les instruccions dels seus mentors. Tot plegat ha acabat amb un tast informal de tots els xatós a càrrec de Raül Balam i Núria Carbó, coordinadora de gremis de Ruta del Xató. La festa també ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; i de la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia.

Tot seguit, Jordi Corella, responsable de l'agència de comunicació ADN Estudio, ha donat les dades i els resultats de la campanya, fent una breu explicació de l'estratègia, basada principalment a vincular al xató l'oferta i atractius del territori, com l'oci, la cultura, la natura, la platja, l'enoturisme, els espectacles, les festes populars, degustacions, concursos, xatonades populars, o escapades temàtiques. Corella ha agraït la inestimable aportació de l'ambaixador d'enguany, reconeixent públicament la seva implicació amb la Ruta del Xató i el seu entusiasme. En aquest sentit s'ha destacat les col·laboracions amb la revista Cuines, la campanya al "Versió RAC1" de Toni Clapés; la presentació del Xató i de Raül Balam al programa Masterchef, a més d'altres publicacions, ràdios i televisions. La campanya també ha destacat pel paper actiu a les xarxes socials, especialment a Facebook i a Twitter. La Ruta del Xató ha comptat amb la col·laboració dels patrocinadors com Patrocinadors oficials Cafès Novell, Gros Mercat i DO Penedès Les entitats organitzadores de la Ruta del Xató son, Ajuntament del Vendrell, Regidoria de Turisme del Vendrell, Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès, Ajuntament de Sitges, Agència de Promoció Turisme de Sitges, Gremi d'Hostaleria de Sitges, Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Gremi Comarcal d'Hostaleria i Turisme de l'Alt Penedès, i Regidoria de Turisme de Vilafranca del Penedès.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00